BÜYÜKŞEHİR’İN İMAM HATİP LİSESİ İMTİHANI SÜRÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’İN İMAM HATİP LİSESİ İMTİHANI SÜRÜYOR!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geçen dönem inşaatına start verdiği 25 milyon TL’lik İmam Hatip Lisesi projesinin bu dönem yarım kalmasına tepkiler gelirken, akıbeti belirsizliğini koruyor!

HEDİYE EROĞLU

Mersin'de 2017 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yapılmak üzere yıkımı gerçekleşen 500 öğrencili Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin aradan geçen 2 yıla rağmen tamamlanmaması, velilerin tepkisine neden oldu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantı döneminin 4’üncü birleşiminde bazı meclis üyeleri konuyu gündeme getirerek projenin akıbetini sordu.

MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, “Akdeniz ilçesinde Anadolu İmam Hatip Lisesi var, geçmiş dönemde Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesini yaptığı, 25 milyon TL’lik yatırımın bir kısmı ödendi ama bir kısmının ödenmediği ve işlerin yarım kaldığı yönünde duyumlar var. Bu konuyla ilgili açıklama bekliyoruz” dedi.


GÜLTAK’TAN ANKARA HAMLESİ

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da konuyla ilgili açıklama yaparak, “Akdeniz ilçe sınırları içinde olan İmam Hatip meselesi TBMM’ye de taşınmış bir konu. Daha önceki büyükşehir belediye başkanımızın verdiği bazı sözler var ancak bütçe ayrılmamış veya ayrılan bütçenin bir kısmı verilmemiş. Okul aile birliği bizlere geldi. Ben de Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve müteahhit ile görüştüm. Müteahhit eski ihale şartlarına göre bu işi bitirebileceğini iddia ediyor. Şuana kadar 5-6 milyon TL para ödenmiş, müteahhit 20 milyon TL daha ödenmesi halinde işin tamamlanabileceğini aktardı. Büyükşehir bunu yapmış ama biz Ankara ile bir görüşme yapma taraftarıyız. Ankara bize bir ödenek aktarabilir ise destek oluruz. Çünkü doğrudan bir ilçe belediyesi olarak bizim böyle bir okul yapmamız söz konusu değil. Kamuoyunda benim burayı yapıp bitireceğim, hükümetten para getireceğim yönünde açıklamalarım olduğu belirtiliyor, ama ben böyle bir açıklama yapmadım. Bu imam hatip ile ilgili ne yapıp yapmayacağınızı siz açıklayacaksınız” diye konuştu.

 

BÜYÜKŞENİR İNŞAATI, MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NA DEVRETMEK İSTEDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise İmam Hatip Lisesi meselesinin ilk göreve geldiği günden buyana gündeminde olduğunu belirterek, “AK Partili arkadaşlar konuyu bana iletti. İhale tarihi 2018 yılının Ocak ayı, sözleşme tarihi Mart ayı ve sözleşmeye göre işin süresi 300 gün ve yılbaşına yakın bir tarihte bunun bitirilmiş olması gerekiyordu. Ama süre bir çok kez uzatımı yapılmış. Bina inşaatının fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 15. Maddi gerçekleşmesi kapsamında da bir miktar ödeme yapılmış. İhale benden önceki döneme ait, benimle uzaktan yakından alakası yok ama devlet işi.

AK Partili arkadaşlarla, belediyenin bu işte zorlanacağını bedelinin 24 milyon 722 bin TL olduğunu söyledik. Projenin Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmesi gündeme geldi. Bu formülü ben çıkarmadım bana önerildi ben de ilgili yazıyı bakanlığa gönderdim ama o günden buyana bir gelişme sağlanamadı” dedi.

 

ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde 1968 yılında eğitim ve öğretim hayatına başlayan Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2017 yılında valilik, MHP'li Büyükşehir Belediyesi ve milli eğitim müdürlüğü arasında imzalanan protokolün ardından yıkıldı. Okul, 1 Aralık 2018'de tamamlanmak koşuluyla 24 milyon 722 bin TL bedelle ihale edildi. İhale şartı ve imzalanan protokolde, yıkılan alanda 34 derslik okul, 100 yataklı 30 odalı yurt, 500 kişilik konferans salonu, 500 kişilik cami, 90 kişilik kantin, 50 araçlık otopark, kapalı spor salonu ve spor sahaları yapılıp, 30 yıllığına Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilmesi yer aldı. İhaleyi alan firma, 2 milyon 942 bin 555 TL ödenek ile işin yüzde 15'ini bitirdi. Ancak projeyi üstlenen Büyükşehir Belediyesi, 15 Mayıs 2019 tarihli yazısı ile ülkede yaşanan ekonomik gelişmeleri öne sürerek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne projeye devam edemeyeceğini bildirdi. Belediye, inşaat çalışmalarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından üstlenilmesi için yeni bir protokol imzalanmasını talep etti.

Süreç ise en fazla öğrencileri mağdur etti. Yıkılan okulda eğitim gören 500 öğrenci, 3 Ocak ve Sağlık Lisesi'ne dağıtıldı. Yatılı öğrenciler ise 5 kilometrelik uzaktaki pansiyonda kalıyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA