ÖDÜLLERE DOYMAYAN YÜN BEBEK FİLMİ’NİN İKİNCİSİ GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖDÜLLERE DOYMAYAN YÜN BEBEK FİLMİ’NİN İKİNCİSİ GELİYOR


 

Toroslar’ın zirvesinde yaşayan Yörük kızı Elif’in hayatını anlatan ve ödüllere doymayan Yün Bebek Filmi’nin ikincisinin çekileceği müjdesi verildi.

Gizem Ekici

Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu tarafından çekilen, Ümmiye Koçak’ın yazıp yönettiği Yün Bebek filminin devam filminin çekileceği müjdesi, Ümmiye Koçak tarafından Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde verildi.

Ülkemizde ve dünyada Elif gibi kız çocuklarının çok fazla olduğuna değinen Koçak, ilerde büyüyüp kendi ayakları üzerinde duran kadınlar olduklarında Elif’lerin neler yaşadıklarını göstermek istediğini belirtti. Film hakkında açıklamalarda bulunan Koçak şu ifadelere yer verdi; “İlk filmde kahramanımız Elif küçüktü, şiddetin her iki türlüsüne maruz kalmıştı ve hayalleri vardı. Elif o zor şartlarda okudu ve okulunu bitirdiği an bitmişti film. Ben o film bittiğinde bile kafamda devam filmini kurgulamıştım. Öyküsünü yazdığımda Elif öğretmen oluyordu ve filmin devamını çekmem gerekiyordu. Toplumumuza baktığım zaman bu konuların işlenmesine ihtiyaç olduğuna karar verdim. Tiyatroyla insanlara bir şeyler anlatmaya çalıştım ama maalesef herkes televizyon izliyor. Bende o zaman sinema filmi çekerim ve daha çok kişiye ulaşırım dedim”.

“OYUNCULARIM DA SİZLERLE BİRLİKTE ÖĞRENDİ”

Toplumumuzda Elif gibi olup geldiği yeri unutan çok fazla insan olduğunu belirten Koçak, “Elif karakterleri o kadar çok ki toplumda. Zor şartlardan çıkıyor, öğretmen oluyor ama geldiği yeri unutuyor. Ben de diyorum ki öyle olmamalı. Hani denir ya ‘Tosbağa kabından çıkmış, kabını beğenmiyor’ işte böyle olmamalı. Herkes birlik olmalı. Elifler öğretmen olduğu zaman; halkla, velilerle iç içe olmalı. Sosyal aktivitelerde halkı bilinçlendirmede çok büyük rol düşüyor. İkinci filmde de buna değindim. Bugün de burada bunu ilk sizlerle paylaşmak istedim. Benim oyuncularım da sizlerle beraber duruyor bu haberi. Kim hangi rol de bilmiyorlar” dedi.

“ERKEK OYUNCU OYNATMAYACAĞIM”

Bu film için 3 yıldır hazırlık yaptığını belirten Koçak, “Diğer filme 5 yıl hazırlamıştım. Film Arslanköy’de geçiyor, çünkü Elif köyüne atandı. Mersin’de de bazı çekimler olacak. Hem narenciye bahçesinde çekeceğiz, hem de karın içinde çekimler yağacağız. Mersin’de aynı gün içinde her ikisine de ulaşabiliyorsun. Her şeyimiz hazır. Hazır olmayan tek şey bütçemiz. Oyuncularımızın hepsi kadın ve Arslanköylü olacak. Hiç erkek oyuncu oynatmayacağız” diye konuştu.

“ÜMMİYE TEYZE MERSİN’DE OLSUN İSTİYOR”

Mersin Max Reklam Planlama ve Prodüksiyon Ajansı ile yapılan ortak çalışma sonucu izleyiciyle buluşacak olan Yün Bebek-2 Filmi sponsor arayışı içinde. Max Ajansı adına açıklamalarda bulunun Yalçın Boz, “Max Ajans olarak Yün Bebek-2 filminin yapımcılığını üstlendik. Dolayısıyla sponsorluk işlemlerini bizzat biz üstlendik. Bunun içinde Mersin’de ileri gelen kurumlarla iletişim halindeyiz. Ümmiye Teyze’nin kaleminin güçlü olmasından dolayı İstanbul’da ki kişilerin birçok teklifte bulunduğunu biliyoruz. Ama Ümmiye Teyze kendi şehrinde olmasını istiyor. Öncesinde ve sonrasında ki çalışmalar Mersin’i anlatır nitelikte olduğu için çalışmaların burada yapılmasını istiyor. Coğrafi açıdan Mersin’i anlatıyor olsa da, anlam bakımından tüm dünyayı ilgilendiriyor” diye konuştu.

2-3 AY İÇERİSİNDE İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

Senaryoyu okuduğunu ve çok heyecanlandığını belirten Boz, “Ben senaryoyu okudum, çok büyük sürprizler var içerisinde. İlk filminin etkisinin büyüyerek devam edeceğini düşünüyorum. Bu sürprizlerle dolu filmimizi 2-3 ay içerisinde tamamlayıp sizlere sunmayı planlıyoruz. Çok önemli bir proje olduğuna inanıyorum. Çok doğal kişilerin oynadığı, doğal bir film olacak. İlk film de bu yüzden dikkat çekmişti ve birçok ödül almıştı. İkinci film içinde yine aynı şekilde ödüller bekliyoruz. Altını çizmek gerekirse çok dikkat çekici bir film olacak, sürprizlerle dolu olacak” dedi.  



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA