“AYDINLIK TÜRKİYE MÜCADELEMİZDEN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AYDINLIK TÜRKİYE MÜCADELEMİZDEN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ”


 

Mersin Barosunda stajını tamamlayan 20 stajyer avukat, yemin edip cübbe giyerek, savunma mesleğinin yeni neferleri oldu.

Haber Merkezi

Mersin Barosu Konferans Salonunda düzenlenen yemin töreninde Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu üyesi Mahçe İnanoğlu Deprem, avukatlar ve aileler, genç stajyer avukatların ruhsat heyecanını paylaştı. Tören öncesi konuşma yapan Yeşilboğaz, 1924 yılında kurulan ve 1 Aralık’ta yeni yaş gününü kutladığımız Mersin Barosunun 95 yıllık bir çınar olduğunu ifade ederek, “Böyle bir baroda görev yapacak olmalarında dolayı kendileri adına mutluluk duyuyorum. Her zaman demokrat, cumhuriyetçi, ilerici, laik, sosyal hukuk devleti, Atatürk ilke ve devrimleri bu ülkede kaim kılmaya çalışan bir hukuk ordusu yaratmıştır ve bu uğurda mücadelesini her zaman çekinmeden yapmaya devam etmiştir. Şu anda bu onurlu görevi başkanlığını ben yürütüyorum. Aynı ilkelerden ödün vermeden Mersin Barosunu bir adım daha ileri götüreceğiz. Yargının siyasallaşmanın da ötesine geçtiği, araçsallaştığı en zor döneminden geçiyoruz” şeklinde konuştu.

“HEPBİRLİKTE ÜLKEYE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ GETİRECEĞİMİZE İNANCIM TAM”

Genç avukatların çok zorlu bir sürece soyunduklarını, kendilerini zorlu bir meslek yaşamı beklediğini belirten Yeşilboğaz, “Bu zorluğun en güzel tarafı ise, zoru başarabilmektir. Bu ülkeye karanlığı getirmeye çalışanlara karşı, her zaman aydınlık bir Türkiye mücadelesini verdiğimiz için kendi adımıza onur duyuyoruz. Sizlerin de bu mücadele bizlere destek vereceğinize inanıyoruz. Bu ülkeye hukukun üstünlüğünü hep birlikte getireceğimize olan sonsuz inancımla, sizlere meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Ayrıca, büyük Devrimci Atatürk’ün ilerici, çağdaş, demokratik yönetim anlayışıyla kadınlarımıza vermiş olduğu seçme ve seçilme hakkının 85. yıldönümü kutlu olsun” ifadesini kullandı.

Daha sonra kürsüye çıkıp yemin eden Stajyer Avukatlar; Zahide Aras Gümüş, Mehmet Güngör, Mehmet Çağrı Nazlıcan, Mercan Fidanoğlu, Halit Burak Güvenç, Elif Telkan, Cem Soyupak, Büşra Karcı, Mehmet Koç, Perdan Ateş, Onur Berk Yılmaz, Azime Alıç, Abidin Sefa Güloğlu, Şerife Cennet Küçük, Emre Can Deniz, Buşra Zeliha Babalı, Muhammed Ali Arusoğlu, Pınar Ay, Abdulkadir Gümüş ve Buket Hilal’e cübbelerini, Baro Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu üyemiz Av. Mahçe İnanoğlu Deprem ve yanlarında staj yaptıkları avukatlar giydirdi. Avukatlık mesleğine resmi olarak ilk adımı atan stajyer avukatlara ruhsatnamelerini, Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz takdim etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA