ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ, HEM KODLAMA YAPTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ, HEM KODLAMA YAPTI


 

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı bünyesinde, 9-15 Aralık Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası kapsamında “Kodlama Saati” etkinliği düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşen etkinlikte, merkez ilçelerde yer alan okullardan gelen öğrenciler hem eğlendi, hem kodlama yaptı.

180’den fazla ülkede milyonlarca öğrenciye ulaşmış küresel bir hareket olan “Kodlama Saati” etkinliği, kodlama konusunda çocukların teşvik edilmesini, kodlama kültürünün arttırılmasını ve birlikte çalışmanın yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Etkinlik, merkez ilçe okullarından gelen 82 çocuk, tüm dünya çocukları ile aynı tema olan dans partisi temasında kodlama yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in katılımıyla başlayan etkinliğe, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ali Kaya, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Müfit Bayram katıldı.

“GELİŞEN TEKNOLOJİK KOŞULLARDA, ÇOCUKLARIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE EĞİTMEK ZORUNDAYIZ”

Eğitime verdiği önemi göreve geldiği günden bu yana yaptığı icraatlarla gösteren Başkan Seçer, kodlama etkinliğinin önemini vurgulayarak, çocuklara şöyle seslendi: “Hepiniz çok güzelsiniz. Sizleri görünce kendimizi çok iyi hissediyoruz. Sizler bizlerin umudusunuz, geleceğimizin güvencesisiniz. Bu etkinlik de sizleri geleceğe hazırlama etkinliği. Geleceğin dahilerisiniz. Gelişen dünya koşullarında, gelişen teknolojik koşullarda siz çocuklarımızı, gençlerimizi çağa ayak uydurmak için en iyi şekilde eğitmek zorundayız. Sizleri iyi eğitemezsek, farkındalık yaratamazsınız, ülkemiz gelişemez, ülkemiz kalkınamaz. Sizler ne kadar iyi yetişirseniz, ne kadar çok çalışırsanız, gelişen dünya koşullarını takip ederseniz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ülkemizin muasır medeniyet seviyesine erişmesine katkı sunmak için var gücünüzle çalışırsanız, hem ülkemiz kalkınır, hem huzur olur. Hiçbir çocuk yatağa aç girmez. Herkesin gideceği bir okulu olur. Sıcak bir yuvası olur. Temiz sokaklarımız olur, bisiklet yolları olur, oyun parkları olur, sizin istediğiniz her şey olur. Onun için çalışmak zorundayız.”

TÜM DÜNYA ÇOCUKLARI AYNI TEMA İLE KODLAMA YAPTI

Başkan Seçer, kodlama konusunda Türkiye’nin ve Mersin’in iyi olduğunu, kodlamanın keyifli bir uğraş alanı olmasının yanında teknolojik harikalar ortaya çıkardığını vurguladı. Çocuklara Endüstri 4.0 ile neler yapıldığını anlatan Seçer, “Kodlama eğitimini en iyi şekilde almanız lazım. Aslında bu bir oyun. Bir anlamda kendi kişisel zekanızla test ediyorsunuz, geliştiriyorsunuz. Sanayide üretim öyle bir duruma evrildi ki insan zekasını kullanıyor, o zeka ürünü, robotlara, yazılımlara, yüksek teknolojilere dönüşüyor. Biz bunları takip etmek zorundayız. Dünyanın gelişmiş ülkelerinden geri kalamayız” dedi.

“HEP BERABER DAHA GÜZEL BİR MERSİN YARATACAĞIZ”

Başkan Seçer, ülkemizdeki çocukların Avrupa ve Amerika teknolojisinden faydalanan çocuklardan hiçbir farkının olmadığını belirterek, “Sizler çok zeki çocuklarsınız. Gözlerinize bakıyorum, zeka fışkırıyor. Hepinizde enerji var, hepiniz gülüyorsunuz, hep gülün, hep mutlu olun, biz bunları istiyoruz. Mersin’i çok seviyorum. Sizler de seviyorsunuz. Hep beraber daha güzel bir Mersin yaratacağız. Siz mutlu olun. Birbirinizi sevin, barış içerisinde, huzur içerisinde olun. Arkadaşlarınızı ayırmayın. Hepimiz kardeşiz, hepimiz eşitiz. Toplum olarak bu bilinçte olmamız lazım. Böyle mutlu oluruz. Hepinizi çok seviyorum, sevgiyle kucaklıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“HAYAL GÜCÜMÜ GELİŞTİRİYOR”

Kodlama eğitimi alarak projeler geliştirdiğini söyleyen Bilge Berrak Bozca, “Kodlamayı çok iyi yapıyorum. Projeler geliştirdik, robotlar, arduinolar yaptık. Üç yıldır kodlama yapıyorum. Bilimsel şeylerle uğraşmayı, bilimsel bir şeyler yapmayı çok seviyorum. Bugün çok güzel geçti. Yaptığımız kodlama iyiydi, kolaydı” diye konuştu.

Ahmet Mirza Dikme, kodlama yapmanın hayal gücünü geliştirdiğini vurgulayarak, “Kodlama yapmayı ablamdan öğrendim, ablam şu an üniversitede, ona teşekkür ediyorum. Kodlama yapmak benim için başka bir şeyi programlamak gibi geliyor. Yani bir şeyi kodladığımda başka bir şeyi aktive ediyorum gibi hissediyorum. İyi ki öğrenmişim, zekayı geliştiriyor, hayal gücümü destekliyor. Bugünkü etkinlik çok güzeldi” dedi.

Etkinliğin sonunda katılım sertifikalarını alan çocuklar, öğretmenleriyle birlikte dans ederek eğlendi. Pasta kesiminin ardından etkinlik sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA