“ÇOCUKLARDA SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇOCUKLARDA SOĞUK ALGINLIĞINA DİKKAT”


 

Haber Merkezi

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Nalan Deniz, çocukların hava değişimlerinde dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Nalan Deniz, Ailelerin hava değişimlerinde çocukların sağlıklarına daha da dikkat etmeleri konusunda uyardı. Bu tür durumlara özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Deniz, acil durumlarda mutlaka doktor kontrollerinin yapılması gerektiğini vurguladı.

Deniz, “Kış mevsiminde polikliniklere başvuran çocuk hastaların büyük bir kısmını soğuk algınlığı vakaları oluşturmaktadır. Bu kış soğuk algınlığı ile polikliniklerimize başvuran hastaların büyük bir kısmında Rhinovirüs adı verilen virüsler sorumlu tutulmaktadır. Gergedan virüsü olarak da bilinen rhinovirüs enfeksiyonları burun akıntısı ve burun tıkanıklığı ile başlar. Hapşırma genel keyifsizlik hali, öksürük, baş ağrısı, boğaz ağrısı gibi şikâyetler tabloya eklenir. Okul çağı çocukların da sık gördüğümüz enfeksiyon tablosu için antibiyotik kullanımına gerek yoktur. Kapalı mekanların sık havalandırılması, el hijyenine dikkat edilmesi, bol sıvı tüketimi ve istirahat hastalığın önlenmesinde gerekli kurallardır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA