“AYRIMCILIK VE ŞİDDET DÖNGÜSÜ KIRILMALIDIR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AYRIMCILIK VE ŞİDDET DÖNGÜSÜ KIRILMALIDIR”


 

Haber Merkezi

Mersin Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Ezgi Özkan, Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen, ’Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Karşı Şiddeti Önleme’ konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Tarsus Belediyesi Konferans Salonunda kadınların ve erkeklerin katılımıyla gerçekleşen panelde sunum yapan Av. Ezgi Özkan, cinsiyet temelli ayrımcılığın kadına yönelik şiddeti doğurduğunu, kadına yönelik şiddetin de cinsiyet temelli ayrımcılığa yol açtığını ifade ederek, “Ayrımcılık ve şiddet bir döngüdür ve bu döngünün kırılması gerekmektedir. Bunun için de İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa uygulanmaya konulmalıdır. Yasaların uygulanması aleyhine yürütülen kampanyalar sona erdirilmelidir” dedi.

“YASALAR UYGULANMADIKÇA, ŞİDDET HAYATIMIZDA HEP VAR OLACAKTIR”

Kadına yönelik şiddetin, ataerkil düzeninin devamını sağlamak için kullanılmaya devam ettiğini belirten Özkan, “Bu da kadınların büyük bir kısmının sağlık, ekonomi, sosyal statü, eğitim gibi bir çok haklara ulaşmasında dezavantajlı grup olmasına, kadına yönelik şiddettin her geçen gün artmasına, kadınlarımız fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddete maruz kalmasına ve yaşam haklarının vahşice ellerinden alınmasına neden olmaktadır” dedi.

Yasal mevzuattaki tüm değişiklik ve düzenlemelere rağmen, kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiğini belirten Özkan, “Toplumsal cinsiyet eşitsizliği sorununun çözümü eğitim iken, maalesef eğitim kurumlarında karma eğitimin önüne geçilme çabalarıyla, cinsiyet ayrımcılığı küçük yaşlarda çocuklara öğretilmektedir. Yazılı ve görsel medya ise, cinsiyet ayrımcılığını, kadına yönelik şiddeti daha da körüklemektedir. Var olan yasalar uygulanmadıkça, devletin kadına bakış açısı değişmedikçe, toplumun da kadına bakış açısı değişmeyecektir ve kadına şiddet hayatımızda hep var olacaktır. Öncelikte toplumsal zihniyet dönüşümü sağlanmalıdır” diye konuştu.

Cinsiyet eşitsizliğinin ve kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi yönünde çözüm önerilerinin tartışıldığı panelde, Mersin Barosu ve Tarsus Belediyesi’nin diğer kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle işbirliği içerisinde ortak projelerde yer alacağı belirtildi. Panelin sonunda Tarsus Belediyesi tarafından, İnsan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Ezgi Özkan’a sunumundan dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA