ANAMUR’UN ULUSLARARASI ŞİKAYETİ KABUL EDİLDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR’UN ULUSLARARASI ŞİKAYETİ KABUL EDİLDİ!


 

Deniz kaplumbağalarının yuvalama kumsalını piknik alanı yapmak için tahrip eden Anamur Belediyesi, Bern Daimi Kurulu’nun gündeminde!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Çevre ve Doğa Derneği’nin (MERÇED), Anamur’daki kıyı tahribatı için Türkiye'nin de imza koyduğu BERN Sözleşmesi Daimi Kurulu'na bir şikayet mektubu yazarak konuyu uluslararası boyuta taşıdı.

Mersin’in Anamur ilçesinde MHP’li Hidayet Kılınç başkanlığındaki belediye yönetimi koruma altında ki deniz kaplumbağalarının yuvalama alanı olan Karaağaç kumsalını mesire alanı yapmak amacıyla Mayıs ayında yasaları hiçe sayarak tahrip etti.

Belediyenin bayram tatilini fırsat bilerek koruma altındaki kumsalda başlattığı kıyı tahribatı sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşların ilgilleri harekete geçirmesiyle durduruldu.

Kumsalda inceleme yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü yetkilileri, kaplumbağa yuvalarını işaretleyip yapılan kıyı tahribatını belgeledi. Bunu üzerine belediye para cezasına da çarptırıldı.

Daha sonra ise kumsala tonlarca toprak döken kamyonlar ve iş makineleri alandan çıkarılarak çalışmalar durduruldu. Kıyı tahribatı yapılan bölgede yaşayan Yaşar Akçelk adlı vatandaş ise sorumlular hakkında Anamur Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Tahribat belgelenerek durdurulsa da söz konusu alanın eski haline getirilmesi için gerekli çalışmalar bir türlü hayata geçirilmedi. Konunun yakın takipçisi olan ve mücadeleye öncülük eden Anamur Çevre Platformu, yetkilileri görevini yapmaya çağırmaya devam ediyor.

ULUSLARARASI ŞİKAYET KABUL EDİLDİ!

Mücadelenin ulusal boyutunun yanı sıra uluslararası ayağı da sürüyor. Bu kapsamda Mersin Çevre ve Doğa Derneği’nin (MERÇED), Uluslararası BERN Sözleşmesi gereği yaptığı başvuru ile önemli bir kazanım elde etti. MERÇED’in deniz kaplumbağalarının yuvalama kumsalına toprak dökülerek yapılmak istenen piknik alanı çalışmasıyla ilgili olarak MERÇED’in Bern Sözleşmesi gereğince yapmış olduğu başvuru kabul görmüş ve Karaağaç Kumsalı’ndaki habitat tahribatı, Bern Daimi Konseyi’nin gündemine alındı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA