KARGICAK’A OKUL YERİ TALEBİNE MECLİS’TEN RED | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KARGICAK’A OKUL YERİ TALEBİNE MECLİS’TEN RED


 

Mersin Valiliği’nin Erdemli’de okul yapımı için talep ettiği imar değişikliği Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul görmedi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Valiliği’nin Erdemli’de okul yapımı için talep ettiği imar değişikliği Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul görmedi.

Valilikçe, Erdemli İlçesi, Kargıcak Mahallesi, 639 ada, 5 parselde okul yapımı için bölgede imar deşikliği talep edildi. konu Büyükşehir Belediye Meclisinin; İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonlarında görüşüldü. Ancak komisyonlar, teklifin 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı kararlarına aykırı olduğu, söz konusu alanda 1/5 Bin Ölçekli İlave ve Revziyon Nazım İmar Planı çalışmalarını devam ettiği, plan sınırı içerisinde yapılaşmamış boş alanların bulunduğu, planlama alanı güneyinde küçük sanayi alanı, doğu bitişiğinde adliye sarayı ve batısında toptancı hal tesisi bulunduğu, söz konusu bölgenin ağırlıklı olarak çalışma ve hizmet alanı olduğu bu nedenlerle ihtiyaç duyulan okul alanının konut yerleşiminin daha yoğun olduğu bölgelere kaydırılması gerektiği gerekçeleriyle red kararı verdi.

Komisyonlarda AKP’liler red kararına karşı şerh koyarak tepki gösterirken, şerh gerekçesinde şu görüşlere yer verildi; “Komisyonumuz tarafından dosya üzerinde yapılan incelemeler neticesinde teklifin 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı kararlarına aykırı olduğu söylenmiştir. Ama 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nı incelediğimizde böyle bir aykırılık olmadığı, 1/5 Bin Ölçekli İlave ve Revziyon Nazım İmar Planı çalışmalarının devam etti, planlı alan içerisindeki hazine mülkiyetli bir alanda il Milli Eğitim yani ilgili kurumun uygun görüş ile nazım imar planı değişikliği yapılabilir. Vatandaşın kamu hizmeti almasının geciktirilmesinde kamu yararı yoktur. Plan sınırı içerisinde yapılaşmamış boş alanların bulunduğu gerekçesi, güneyinde küçük sanayi alanı, doğusunda adliye sarayı ve batısında toptancı hal tesis alanı bulunduğu için söz konusu alanın konut alanlarının yoğun olduğu bölgeye yapılması öneriliyor. Ama komisyon raporunda 4 ana yönden birinin kuzeyine hiç değinilmemiştir. Komisyon raporunda tekrardan 1/5 Bin Ölçekli İlave ve Revziyon Nazım İmar Planı çalışmaları bahane edilerek, planlamayı yapmayarak kamu yatırımının yapımını geciktirmekte, Kargıcak Mahallesi’nde kaliteli bir ortamda eğitim alma hakkını vatandaşın elinden almakta, bu yatırımı geciktirmektedir. Bu komisyon kararında hiçbir kamu yararı yoktur. Vatandaşın anayasal hakkı olan eğitim hakkına ulaşması engellenmektedir. Alata İlköğretim ve Atatürk İlköğretim Okulları’nın ikili eğitimden tekli eğitime geçmesi zorlaştırılıyor” denildi

Komisyonun red kararı oy çokluğuyla kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA