“SORUMLU VAHAP SEÇER!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SORUMLU VAHAP SEÇER!”


 

Hayvan Barınağı’nda tepki çeken görüntüler hayvan severleri harekete geçirdi! Barınağa inceleme gezisi düzenleyen bir grup hayvan sever, yaşananlara tepki göstererek, sorumlunun Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer olduğunu öne sürdü.

GİZEM EKİCİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkez Toroslar ilçesi Gözne yolu üzerinde bulunan Kaşlı Geçici Hayvan Barınağı’nda geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan köpeklerin birbirini yediğine ilişkin görüntüler, hayvan severleri harekete geçirdi.

Yaklaşık 30 kişilik bir grup hayvan sever barınağa giderek, inceleme gezisi yapmak istedi. Barınakta hayvan severleri Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Daire Başkanı Salim Serdar Gökçek karşıladı. Soruları yanıtlayarak, çalışmalarla ilgili bilgi veren Gökçek, “Hayvan severlerimiz bugün barınaktaki uygulamaları yerinde görmek için misafirimiz oldular. Biz de kendilerini en iyi şekilde ağırladık, akıllarındaki tüm soruları giderdik. Hayvan severlerle hiçbir sorunumuz olamaz, bizim zaten onlarla birlikte çalışma gibi bir vizyonumuz var” dedi.

“SAHİLDE TEMİZ OLSUN AMA BURASI GÖZARDI EDİLEMEZ”

Gezi sonrası gazetemize açıklamalarda bulanan hayvan severlerden Sevil Kumaş, görüşmelerde barınak yönetiminin yaşananlarda hatalarının olduğunu kabul ettiğini belirterek, “Ancak açıklamaları bana mantıklı gelmedi. O hayvan öldü gitti. Buradaki sıkıntı; personel eksikliği. Burada personel eksikliği varken deniz kenarında temizlik yapacak 100 kadını işe alan buraya ise 5 temizlik görevlisini almayan Vahap Seçer’de.

Başkan Seçer, 10 personel alsaydı burası daha temiz olurdu. Tamam, sahilde temiz olsun ama burası da göz ardı edilmemeli. Burada çalışanlar barınak olmasa evlerine ekmek götüremezler, daire başkanları, veteriner daire başkanlığı yapamaz, Vahap Seçer’e ödenek gelmez. Herkes buradan ekmek yiyor, artık vicdanlarına kaldı” dedi.

BU TALEPLERE KULAK VERİLEMELİ!

Kumaş ayrıca hayvanların daha temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşayabilmesi için de bazı taleplerde bulundu. Hayvanların kaldığı padogların içerlerine saman ya da karton konulmasını isteyen Kumaş, “Barınağa alınan hayvanların kısırlaştırılmadan bırakılmaması, düzenli tıraş edilmeleri, korkak ve zayıf canlıların takip edilmesi, yemeklerinin takip edilmesi, karantinadaki köpeklerin şarlarının iyileştirilmesi, kısırlaştırılma sonrası en az 1 ay barınakta bakımlarının yapılması, yeni gelen bölümünün seyreltilmesi, mamaların iyileştirilmesi, pitbull ve engelli canlılar ölene kadar orada kalacağı için şartlarının iyileştirilmesi, mama kaplarının temizlenmesi, telefona bakan kişilerin net cevap vermesi gerekiyor” dedi.

10 YENİ PERSONEL ALINDI

Geçtiğimiz hafta içinde 10 yeni personel alındığını belirten barınak çalışanları ise, hayvan severlerle birlikte 5199 sayılı kanunu hatırlatarak, “Dışarıda ve burada gördüğünüz olumsuzlukları bizlere iletirseniz biz de bunlara karşı önlemler alabiliriz” dediler.

bulundular.

Gezi sonunda hayvan severler 12 kedi ve 4 köpek sahiplenerek, barınaktan ayrıldılar.

NE OLMUŞTU?

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkez Toroslar ilçesi Gözne yolu üzerinde bulunan Kaşlı Geçici Hayvan Barınağı’nda, 16 Aralık günü köpeklerin birbirlerini yediklerine dair görüntü sosyal medyada gündeme gelerek tepkilere neden oldu. Köpeklerin açlıktan birbirini yediği iddiaları gündeme gelirken Büyükşehir Belediye yönetimi ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada iddiaları kabul etmeyerek, görüntülerinin ‘uyuz’ hastalığına yakalanan hayvanların kaldığı bölümde meydana geldiğini savunmuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA