BÜYÜKŞEHİR VATANDAŞIN İŞİNİ ÖNEMSEMİYOR MU? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR VATANDAŞIN İŞİNİ ÖNEMSEMİYOR MU?


 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilçe belediyeleri zora sokacak çalışma takvimi belirmesine Akdeniz Belediyesi’nden tepki geldi. Başkan Gültak, “Vatandaşın, belediyenin işi neden 1 ay beklesin? Demekki bu arkadaşlara öyle çalışıyor, ‘beklesin, önemli değil’ diyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplanma takvimini değiştirmesine Akdeniz Belediyesi’nden tepki geldi.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin olağanüstü toplantısında konuşan Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Büyükşehir’in değişikliği gündeme getirdiği toplantı esnasında Ankara’da olduğu için katılamadığını anımsattı. “Ancak katılsaydım tepki gösterirdim” diyen Gültak, büyükşehirin kendine göre yaptığı düzenlemenin ilçe belediyelerini zora sokacak bir uygulama olmakla eleştirdi.

“OLSAYDIM, İTİRAZ EDERDİM”

Büyükşehir toplantısında düzenlemeye tepki gösteren tek isim olan HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi’yi de tebrik eden Gültak, “Bundan sonra Büyükşehir Belediye Meclis toplantıları her ayın ilk haftası yapılacak. Sağolsun Ali bey itiraz etti ama ben de olsaydım, ben de itiraz ederdim bu işe aslında. Çünkü biz komisyonları da çalıştırıyoruz, bazen çift meclis toplantısı yapıyoruz. Siz de buna detsek veriyorsunuz sağolun. Diğer belediye başkanları itiraz etmemiş ama sonuçta geçti. Bizim de bundan sonra meclis toplantılarını büyükşehire göre uydurmak zorundayız” dedi.

“SAKALIMIZ YOK, SESİMİZ DUYULMUYOR”

Ali Tanırverdi de, “Sakalımız yok, sesimiz duyulmuyor” diyerek Büyükşehir Belediyesi’ne tepkisini yineledi. 

“Büyükşehir’in aldığı karar er geç geri döner” diyen Tanrıverdi, “Yasa açıktır ayın ilk haftası toplantı yapma hakkı ilçe belediyelerine aittir, Büyükşehir Belediyesi’nin müdahale hakkı yoktur. Onun için böyle bir sabit bir günün belirlenmesi Büyükşehir Belediyesi adına büyük bir eksikliktir. Ben inanıyorum ki bu eksiklik kısa bir süre içerisinde düzeltilecektir. Çünkü aksamaya neden olacaktır. Bu haliyle özellikle bizim işleyişimiz açısından ciddi sıkıntılar meydana gelecektir.

Gelen önerileri yerinde görmek istiyoruz zaman zaman ki bunun da çok faydası oluyor. Yakaköy’deki cami olayında olduğu gibi. Arkadaşlarımız konuyu yerinde gördüğü ve halkın talepleri ile örtüştüğü zaman çalışmalar daha verimli oluyor. Doğru yol değildir, düzelecektir” dedi.

CHP’li Meclis Üyesi Muhittin Ertaş ise konunun aslında komisyonlarda görüşülmeden meclise geldiğini açıklayarak, oldu-bittiyi gözler önüne serdi. Ertaş, konunun yoruma açık olduğunu söyleyerek, Büyükşehir’i savundu. 

“DEMEKKİ BU ARKADAŞLARA ÖYLE ÇALIŞIYOR, ‘BEKLESİN, ÖNEMLİ DEĞİL’ DİYORLAR”

Başkan Gültak ise tekrar söz alarak, “2020 takvimi önümde yaklaşık 5-6 aylık ay içinde sıkıntı yaşanacağını görüyorum. Bu itirazlar Akdeniz’in farkını gösteriyor. Ali bey şuan burada muhalif ama meclis üyesi. Akdeniz Belediyesi çok hızlı çalışıyor. Teşekkür ediyorum sizlere. Ama ben orada belediye başkanlarını anlamıyorum neden itiraz etmediler? Nasıl oluyor yani? Siz komisyona yetiştirmek istemiyor musunuz çalışmaları? Bir dahaki aya atmak için mi seçti millet bizi? Eğer yapılabilecek bir iş var ise bir an önce yapalım. Bir ay kazanmak ciddi bir zaman. Vatandaşın, belediyenin işi neden 1 ay beklesin? Demekki bu arkadaşlara öyle çalışıyor, ‘beklesin, önemli değil’ diyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA