ACİL’DEKİ YOĞUNLUĞA MEVSİMSEL ARTIŞ SAVUNMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ACİL’DEKİ YOĞUNLUĞA MEVSİMSEL ARTIŞ SAVUNMASI


 

HEDİYE EROĞLU

Mersin Şehir ve Eğitim Hastanesi’nin Çocuk Acili’nde yaşana yoğunluk ile ilgili hastane yönetiminden savunma geldi.

Hastane Başhekimi Bahar Aydınlı, mevsimsel olarak olağanüstü bir yoğunluk yaşandığını belirterek, bunun önüne geçebilmek için mesai dışı dahi görevlendirmeler yaptıklarını açıkladı.

“HİÇBİR ZAMAN 300 KİŞİ BEKLEYEN HASTAMIZ OLMADI”

Aydınlı, sosyal medyada gündem olan “Çocuk Acil’de önümüzde 300 kişi var” paylaşımına ilişkin şu açıklamayı yaptı; “Tedbirleri maksimum düzeyde aldıklarını ancak mevsimsel olarak olağandışı bir durum yaşandı. Haftasonu acil ve erişkin olmak üzere 3 bin 700 hasta başvurdu. Normalde bu sayı bindir. Ancak mevsimsel nedenlerden ötürü bu sayı 3,4 katına çıktık ki Ocak ayında 4 bini geçmesini bekliyoruz. Polikliniklerde günde bin çocuk hastaya hizmet veriyoruz.

Her akşam 1-2 hekimim mesai dışı hasta bakmaya devam ediyor. Bir uzman, acilde 4 pratisyen hekim görev yapıyor. Bu dönemi geçirebilmek için saat başı kontroller yapıyoruz. Bekleyen hasta sayısı 100’ü geçmez. 300 kişi, bekleyen hastanın önündeki hasta ve hasta yakınlarını oluşturduğu topluluktur. Biz an be an artan sayıyı tamponize etmeye çalışıyoruz. Bizim hiçbir zaman 300 kişi bekleyen hastamız olmamıştır. Mesai dışında dahi hizmet verdiriyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA