BU İDDİALAR DOĞRU MU? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU İDDİALAR DOĞRU MU?


 

Mersin’de polislerden ’terörle mücadele’ eğitimi kapsamında; “İslamiyet’e göre giyinin” mesajı verilmesi tepki çekti. Eğitim-Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu, “MEB bu uygulamalara acilen son vermeli!” dedi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesindeki Anadolu Lisesi'ne Terörle Mücadele ekibinden geldiğini söyleyen polisler, öğrencileri toplayarak, 'ülke için can vermenin güzelliğinden' bahsetti.

Öğrencileri konferans salonunda toplayan polisler, çocuklara ayrıca, "İslamiyet'e göre giyinmezseniz, İslamiyet'e göre yaşamazsanız, örgütlerin hedefi haline gelebilirsiniz" dedi.

Polis ekipleri, "15 Temmuz'da can veren şehitler" ve "ülke için can vermenin güzelliğinden" bahsederek öğrencilerle açıklamalarda bulundu. İddiaya göre ekipler, "devrim adı altında kurulan partiler, örgütler ve kendini devrim yapıyor zanneden vatan hainleri" gibi ifadeler kullandı.

“MEB BU UYGULAMALARA ACİLEN SON VERMELİ!”

Yaşanan olayın ardından açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, öğrencilere kıyafet konusunda kimin ya da kimlerin bu sözleri söylediklerini teyit edemediklerini söyledi, ancak yapılan uygulamaların tamamen eğitimden uzak ve manipülasyona yönelik olduğunu belirtti.

Ancak son yıllarda okullarda düzenlenen konferans seminer gibi eğitimlerin milli eğitim bünyesi dışındaki; diyanet, emniyet, vakıflar, dernekler üzerinden yapılıyor olmasının en önemli eleştiri konusu olduğunu belirtti. “Adeta milli eğitim bakanlığının işlevi başka kurum ve kuruluşlara devredilmiştir. Pedagojik formasyondan yoksun, milli eğitim bünyesinden olmayanlarca verilen konferans ve seminerler her zaman spekülasyonlara, olumsuzluklara ve keyfiliklere açık olmaktadır” diye konuşan Muşlu, “Eğitimin laik ve demokratik içeriğinden iyice koparılma sureci son yıllarda giderek hızlanmış ve okullarımız protokol imzalanan farklı kurum ve kuruluşların elemanlarınca birçok farklı etkinliğin yürütüldüğü yerlere dönüştürülmüştür” ifadelerini de ekledi. Bu tarz uygulamalara acilen son verilmesi gerektiğini vurgulayan Muşlu, Milli Eğitim Bakanlığı dışında hiçbir kurum ve kuruluşun eğitim alanında,faaliyet yürütmemesi gerektiğini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA