RANTA GEÇİT YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RANTA GEÇİT YOK!


 

Mersin’de bir gecede bin 511 çam ağacının kesildiği bölgede, daha önce dikildiği saptanan bin 600 limon ağacı ekipler tarafından söküldü. Bu ağaçların yerine orman ağaçlarının dikileceği belirtildi.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de geçtiğimiz günlerde M.Ş adlı şahıs bir gecede Eski Mezitli Mahallesi Çamtepe mevkisinde, bin 511 çam ağacını keserek inanılmaz bir doğa katliamına imza attı. M.Ş tutuklanırken kamuoyu bir kişinin tek başına böyle bir katliam yapamayacağı tepkisiyle yetkilileri olayı aydınlatmaya çağırdı.

Öte yandan Orman Bölge Müdürlüğü, aynı bölgede 2017’de arazi açmak için dikildiği tespit edilen bin 600 limon ağacını iş makinesi ile yerinden söktü. Ekipler, önümüzdeki günlerde kaçak olarak açılan arazilere dikimi yapılan limon ağaçlarının sökümünü yaparak, yerine orman ağaçlarının dikimi yapacağını bildirdi.

KORUMA FAALİYETLERİ SIKLAŞTIRILACAK

Orman Bölge Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada kesilen narenciye ağaçları yerine orman ağaçlarının dikiminin yapılacağını açıkladı.

Açıklamada, “Orman Bölge Müdürlüğümüze 22 Aralık 2019 günü gece saatlerinde gelen usulsüz ağaç kesimine ilişkin telefon ihbarına istinaden görevli Orman Muhafaza Memurları olay yerine intikal etmiş, yapılan tespit ve inceleme neticesinde eski Mezitli Mahallesinde 224 nolu bölmede 7,4 hektar ormanlık alandaki orman ağaçlarının diplerinden motorlu testere ile kesilerek yerinde bırakıldığı görülmüştür.

Bu işlemle ilgili şüpheliler hakkında suç zaptı tanzim edilerek yasal işlem yapılmak üzere Cumhuriyet savcılığına gönderilmiştir. İdaremizce yapılan tespitte; bu usulsüz ağaç kesimlerinin orman alanlarını işgal amaçlı yapıldığı ve yapan şahısların bunu sistematik bir şekilde rant amaçlı yaptığı tespit edilmiştir. Bu usulsüz kesimi yapan kişi ve yakınlarının da aralarında bulunduğu kişiler hakkında mahkemelerin verdiği müsadere kararları, orman

alanlarının işgalinin önlenmesi amacıyla uygulanmaya başlanmıştır.

Bu çerçevede Mersin Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Davultepe Orman İşletme Şefliği Eski Mezitli Mahallesi 224 ve 225 nolu bölmelerde toplu koruma ekibi tarafından ormanlarımızın kanun dışı müdahalelere karşı korunması amacıyla açma-yerleşme, işgal ve faydalanma nedeniyle suç zaptı tanzim edilerek mahkemeye intikal ettirilmiş ve ilgili mahkemelerce müsaderesine karar verilmiş olan 65 dönüm orman arazisine dikilen narenciye ve diğer meyve ağaçları sökülerek infazı gerçekleştirilmektedir. Bu alanların yeniden ormanlaştırılması için arazi hazırlığı yapılarak yöreye uygun çam türleri, servi, harnup

gibi türler dikilecek ve saha dikenli tel ihata ile çevrilerek ormanla bütünlüğü sağlanacaktır.

Toplu koruma ekiplerimizce bu gibi yasa dışı müdahalelerin önüne geçmek için koruma faaliyetleri sıklaştırılarak rant amaçlı bu gibi eylemlerin önü alınacaktır” denildi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA