KONTEYNER LİMANI YOK ZEHİRLEYEN TESİS VAR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KONTEYNER LİMANI YOK ZEHİRLEYEN TESİS VAR!


 

Mersin’den kaçırılan Konteyner Limanını sorarak, cumhurbaşkanın 500 milyon lira desteği ile zehir saçacak polipropilen fabrikasının kurulmasını eleştiren Milletvekili Gökçel, “Niyetiniz, yandaşınızı kollamak için Mersin’i havasından da suyundan da etmek mi?” sorusunu yöneltti.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla Mersin’in kalbine zehir fabrikası kurulması için yapılan girişimleri eleştirdi. Mersinin liman ve limon kenti olduğunu ifade eden Gökçel, 10.Kalkınma Planında Mersin’e yapılacağı yazılan ancak 11. Kalkınma Planından çıkarılan Ana Konteyner Aktarma Limanının Mersin’den kaçırılma gerekçesini sordu.

Şehir planlarına işlenmiş olan Konteyner Aktarma Limanının Anadolu’nun, Ortadoğu’nun, Türki Cumhuriyetlerin ve İpek Demiryolunun, Akdeniz’e açılan kapısı olacağını söyleyen Gökçel, limanın TINA raporuna göre 4 milyon TEU kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük limanı olacağını belirtti.

“DEVLET HUKUKLA YÖNETİLİR”

11. Kalkınma Planı görüşülürken konteyner aktarma limanının Mersin’den kaçırılmasına itiraz ettiklerini belirten Gökçel, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın sözlü olarak limanın Mersin’e yapılacağını açıklamasının bir anlam ifade etmediğini söyledi. Devletin yazıyla, hukukla yönetilmesi gerektiğinin altını çizen Gökçel, Türkiye’nin bir adamın iki dudağı arasına sıkıştırılmış durumda olduğunu, Mersin konteyner limanının kalkınma planında yer almamasının da aynı sıkışmışlığın ürünü olduğunu söyledi.

“BİNLERCE İNSAN YAŞIYOR BURADA”

Konteyner Ana Aktarma Limanının Mersin’den kaçırılmasında, bir yandaşın limanın kara bağlantısına zehir tesisi kurmak istemesinin bir etkisi olup olmadığına değinen Gökçel, 1/5000’lik planı göstererek limanın otobana ve demiryoluna bağlanacağı alanın zehir fabrikasına verilmesi durumunda Liman’ın yapılamayacağını söyledi. Şirketin istediği alanın yarısının sanayi alanı ve park, diğer yarısının ise Serbest Bölge’nin genişleme sahası olduğuna dikkat çeken CHP’li Vekil, “Doğusunda binlerce kişinin yaşadığı Karaduvar, Batısında Mersin’in can damarı serbest bölge. Kuzeyinde Çay, Çilek ve Özgürlük mahalleleri var. On binlerce insan yaşıyor burada.” dedi.

MERSİN’İ ZEHİRLEYENE CUMHURBAŞKANINDAN 500 MİLYON LİRA DESTEK

Mersin’in havasını, suyunu kirletecek; yılda 500.000 ton kapasiteli plastik fabrikasının 385 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla teşvik edileceğini belirten CHP’li Gökçel, Cumhurbaşkanının sırf Mersin’i zehirlesin diye yandaşa kol kanat gerdiğini belirtti. Cumhurbaşkanının bu ilgisinin neden kaynaklandığını soran Gökçel,  “Sanayi Bölgeleri dururken, Mersin’in kalbine zehir fabrikası ısrarı neden? Konteyner Limanını, 11. Kalkınma Planında Mersin’den kaçırdınız. Sebebi, bu zehir fabrikası mı? Niyetiniz, yandaşınızı kollamak için Mersin’i havasından da suyundan da etmek mi?” şeklinde konuştu.

CHP’li Vekil daha önce de konuyu defalarca dile getirmiş, gerek yazılı soru önergesi gerek Meclis araştırma önergesiyle gündeme taşımıştı. Son olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na Konteyner Aktarma Limanı ve Polipropilen tesisi hakkında bir rapor sunan Gökçel, büyük kamu yatırımlarının Mersin’den kaçırılmasına müsaade edilmemesi gerektiğini belirtti.

ZEHİR FABRİKASINA CUMHURBAŞKANI DESTEKLERİ

Bir milyon 200 bin lira nitelikli personel desteği,  40 milyon TL’ye kadar enerji desteği, 350 milyon TL’ye kadar faiz ve kar payı desteği, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, KDV iadesi, kurumlar vergisi indirimi, sigorta primi işveren hissesinin tamamı, gelir vergisi stopajı desteği.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA