MERSİN KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ YENİ BAŞKANINI SEÇTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ YENİ BAŞKANINI SEÇTİ


 

GİZEM EKİCİ

Mersin Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı ve yürütme kurulu üyelerinin seçildiği Çocuk Meclisi Seçimli Genel Kurul toplantısı 57 temsilciden 48 ‘inin katılımı ile gerçekleşti. Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan genel kurul toplantısına yoğun katılım sağlayan öğrenciler, ilk dönem için 2 yıl görev süresi olan Mersin Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı ile 8 asil ve 8 yedek üyeden oluşan yürütme kurulu üyelerini belirledi. Mersin Kent Konseyi Çocuk Meclisi başkanlığına Şehit Fatih Soydan Ortaokulundan Siham Kakeh seçildi.

Kente dair politikaların oluşturulmasında, kent sorunlarının belirlenmesinde ve çözüm süreçlerinde, bakış açıları ve çözüm önerileri ile farklı bir vizyon katacak olan yeni dönem çocuk meclisi başkan ve yürütme kurulu üyeleri, oluşturacakları projelerle de fark yaratmaya talipler.

Kitap okuma günlerinden, sanatsal ve spor faaliyetlerine, yaşanabilir doğa dostu kent taleplerinden, sokak canlılarına, teknoloji ve bilim projelerinden, eşit öğrenim eşit koşullar isteklerine kadar birçok konuda farkındalıkları yüksek olan çocuklar “Kentin yönetiminde biz de varız” diyorlar.

Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi genel kurul açılış konuşmasında çocuklara geleceklerine sahip çıkmaları gerekliliğini anlatarak “Her şeyden önce iyi birer insan olun ve ne iş yaparsanız yapın ama en iyisini yapmaya çalışın” dedi.

Çocukların öncelikle sorumluluk bilinçlerini geliştirmek olan Kent Konseyi Çocuk Meclisleri’nin, 10-18 (18 yaşından gün almamış olmak) yaş arasındaki çocukların kendi sorunlarına sahip çıkmalarını özendiren, gönüllülük temelinde demokratik bir yapı olduğunu aktaran Burakgazi, “Çocukların düşüncelerini açıkça söyleyebilmelerini, sorunlar karşısında çözüm üretebilmelerini ve karar alma süreçlerinde aktif katılımlarını sağlayarak, sorumluluk duygusu ve öz güveni yüksek, çözüm odaklı bireyler olarak yetişmelerine de katkı sağlayacaktır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA