İKTİDAR ORTAĞINDAN BİTMEYEN YATIRIMLAR İÇİN ÇAĞRI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İKTİDAR ORTAĞINDAN BİTMEYEN YATIRIMLAR İÇİN ÇAĞRI!


 

Mersin’in yıllardır bitmeyen projeleri için iktidar ortağı MHP’nin Mersin’deki güçlü isimlerinden olan Mahmut Tat’tan, Büyükşehir Belediyesi’ne söz konusu yatırımlar için hamle yapma çağrısı geldi.

HEDİYE EROĞLU

İktidar ortağı MHP’nin Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Mahmut Tat’tan, iktidarca yıllarca vaat edilen ancak tamamlanmayan yatırımlar için ‘Güç birliği’ çağrısı geldi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısının ikinci birleşiminde konuşan Tat, 9 aylık bir çalışma döneminin sonuna gelindiğini söyleyerek, “Önümüzdeki dönem önce bir ulaşımdan başlayarak Çukurova Havalimanımızın bir an önce bitirilmesi, sınırlarımız içerisinde kalan otoban bağlantılarının ücretsiz kullanımını, Organize Sanayi Bölgesi’nin otoban bağlantısının yapılması, otobanın sınırımız sonuna kadar ücretsiz kullanabileceğimiz bir trafik alanı olarak uzatılıp kullanabilmesini arzu ediyoruz” dedi.

“BELKİ BECEREMEYİZ AMA DENEYELİM”

Yine D400 karayolunun 2 şeritten en az 3 şeride çıkarılması için de Büyükşehir Belediyesi’nin hamle yapabileceğini aktaran Mahmut Tat, “Belki beceremeyiz ama deneyelim. Hızlı trenin getirilmesi, batı komşumuz olan Antalya ile D400’ün birleşmesinin duble yol olarak düşünülmesi ve şuanda Çeşmeli’de sonlandırılan otoban bağlantımızın en azından ilk etapta Silifke’de Boğsak mevkiine kadar bitirilmesi sağlanmalı. Bu sayede özellikle yaz aylarında batı bölgelerimizdeki trafiğin hafifletilmesi yönünde faydalı olacaktır.

“‘BU KONU BELEDİYEMİZİN İŞİ DEĞİL’ DEMEYELİM”

Diyeceksiniz ki; ‘bu konu belediyemizin işi değil’. Ama olsun biz burada dillendiriyoruz ki tüm parti temsilcilerimiz de burada. İkinci çevreyolunun Çeşmeli bağlantısına kadar devam ettirilmesi, üniversiteye dayanan 3. çevreyolunun devam ettirilmesi bizim arzularımız. Diğer bir konu 2000’li yıllarda Kumkuyu bölgesine yapılması düşünülen havaalanı projesi. 2 bin 100 metre pist uzunluğu olan ve özellikle turizme, o bölgenin ürünü olan yaş meyve sebze ürünlerinin ihracatında kullanılması düşünülen o havaalanı ile ilgili durum nedir? Gerek Erdemli Belediyemizden gerekse Milli Emlak’tan arazinin son durumuna ilişkin bilgi isteyelim, Büyükşehir olarak biz ne yapabiliriz buna bakalım. Bunları önümüze alıp, bir değerlendirme yapmamız.

Önümüzdeki dönemde Mersin’e katma değer sağlayacak tarımdan eğitime projelerimizin, yatırımlarımızın konuşulacağı bir dönem olur inşallah” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR KATKI YAPMAYA HAZIR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de, Tat’a yanıt olarak, “Sayın Tat, bölgeye ilişkin yatırımlara dem vurdu. Bunlar çok önemli yatırımlar, Devlet veya belediye yatırımı, hepimiz kamuyuz, devleti belediyesi yok. Ben de devletim, ben de kamuyum. Çukurova Havalimanı önemli. Projede biraz daraltılmaya gidilmiş. Maliyeti düşürülmüş. Sayın milletvekillerimizden, sayın bakandan aldığım bilgileri aktarıyorum projenin gelecek yıl sonuna doğru bitirilmesi planlanıyor. Ben de çok arzu ediyorum. Belediye olarak da her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Otoyol Kızkalesi’ne kadar ihaleye çıkma aşamasında. D400 karayolunun genişletilmesi Karayolları ağında ama biz belediye olarak içinde olalım. Hızlı tren yine devlet yatırımı, Kumkuyu Havaalanı, bu gerçekleşir, gerçekleşmez. 2. çevreyolunun Çeşmeli’ye ve 3.Çevreyolunun üniversiteye kadar uzatılması için gücümüzün yettiği bölgelerde bu çalışmaları devam ettireceğiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA