AKDENİZ’İN ALTYAPISI İÇİN 1 MİLYAR TL LAZIM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’İN ALTYAPISI İÇİN 1 MİLYAR TL LAZIM!


 

Mersin’in altyapısı en kötü ilçesinde meclis toplantısı düzenleyen Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, tüm ilçede altyapının sorunlu olduğunu vurgulayarak, “Akdeniz’in altyapısı için 1 milyar TL lazım!” dedi.

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz Belediye Meclisi; yeni yılın ilk toplantısını M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda, Adanalıoğlu Mahalle ve Taziye Evi’nde gerçekleştirdi. Bölge sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Adanalıoğlu sakinleri ve muhtarları; bölgenin sorunları ve taleplerini dile getirdi.

İlk olarak söz alan MHP’li Meclis Üyesi Tufan Nenni, bölgeden 2009’da en çok bahçe yollarının yapılması yönünde talep aldıklarını anımsatarak, bunların imkanlar ölçüsünde yapıldığını aktardı.

Ancak Huzurkent’ten gelen ve seraların içinden geçen 2 kilometrelik yolun sıkıntı yarattığını belirten Nenni, “Bu yolu dışarıdan getirsek daha iyi olur. Ayrıca Adanalıoğlu yolunda ise 700-800 metrelik yolda ise asfalt sıkıntı var.

Ayrıca kilometrelerce sahilimiz var ama belediye tarafından burası tarla olarak kiraya verilmiş durumda. Şuandaki konumunu bilmiyorum ama eğer imkan var ise oranın tarım değil de turizm alanı olarak kullanılması için gerekeni yapalım. Bir de ararda bir ırmak var. 5-6 metrelik köprü yaptığımızda, buraya 5-6 kilometrelik yol yapmak zorunda kalmayacağız. Bu da önemli” dedi.

YOLLAR VE ALTYAPI SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR!

CHP’li Meclis Üyesi Serhat Servet Dövenci de, bölgenin Akdeniz Belediyesi’nden geçmişten buyana en az hizmet alan bölge olduğunu belirterek, “Bu bölgeye ne kadar hizmet götürürsek o kadar yeridir. Bu konuda yapılması gereken çalışmalarda çok ve siz de planlıyorsunuz. Biz buraya gelmeden önce muhtarlarımızla görüşmeler yaptık, sorunlar var. Sorunların başında yollar geliyor. Yollar çok kötü. Altyapılar sağlıklı değil, çalışmıyor. Ciddi burada sorunlar var.  Ayrıca halk düğün salonu talep ediyor.

Bir de Nacarlı’dan gelen kanal çökmüş, çok acil yardım isteniyor. Futbol sahaları işgal altındaymış. Futbol sahalarını işgalden nasıl kurtarabiliriz buna bakmalıyız.

Belediyenin işi değil ama sokak lambalarının eksik kaldığı ve yanmadığına dair şikayetlere ilişkin de ilgililer ile görüşme yapabiliriz.

Sahiller ile ilgili çok güzel bir bölge. Buralar turizm alanı ilan edildi, altyapı çalışmaları başladı ama çalışmalar durdu. Bunları nasıl hayata geçireceğimize bakmalıyız. Antalya’yı görüyoruz. Neden Mersin, Antalya gibi olmasın? Bu konuda elinizden gelen ne var ise teşekkür ederiz” dedi.

ADANALIOĞLU, ÇOK DERTLİ!

HDP’li Meclis üyesi Ali Tanrıverdi de, toplantının Adanalıoğlu’nda yapılması ile  dertlerin dinlenme imkanı bulunduğunu belirterek, “Görüşmeler yaptığımız zaman çok dertli olduklarını gördük. İvedilikle bu dertlere çare bulmalıyız. Çok basit sorunları var arkadaşlar dile getirdi ama bende söylemek istiyorum. En başta geleni mucur olayı, azıcık yağmur yağdığı zaman dışarı çıkamıyorlar. Gayet acil ve onlar için çok acil. Çözümü de bir kamyon mucur. İkincisi yolların birçoğu çökmüş. Asfalt dökülmüş ama hiçbir çalışma yapılmamış. Gezilmiyor dolaşılmıyor. Bunun bir planlama dahilinde gözden geçirilmesi lazım.

Yine çok önemli bence ve bizler için çok acı bir şey; Adanalıoğlu kaldırımla tanışmamış. En azından acil olarak merkez de bir kaldırım çalışması yapılmalı. Meclisimizin acilen bir jesti olsun.

Yine çok büyük bir dert burada bir kanal var ve yağmur yağdığı zaman çöküyor. Güvenli değil çoluk çocuk var çevresinde ve kazalar gerçekleşiyor. Burada spor ve düğün salonu yapılması gerekiyor. Su tahliye boruları isteniyor. Sular birikiyor. Veriliyormuş ama bunlar çok dar geliyormuş. Çöp konteynerleri yok. Zaman zaman kepçe talepleri oluyormuş ve karşılayamıyormuşuz. Kanalın üzerine bir köprü ihtiyacı var bir şirket mi yapar biz mi yaparız bilmiyorum ama bu kanalın acilen elden geçirilmesi lazım. Çavuşlu Deresi için kamuoyu oluşturup nasıl bir çözüm noktasına getirdiysek aynı şeyi bu bölgede de yapmalıyız. Adanalıoğlu’nu bir örnek olarak kullanmalıyız.

Ayrıca burada 800 dönüm kadar yerimiz var ve buraları kimler kullanıyor kimin elinde öğrenelim ve buradaki halkla kooperatifleşmeye geçebiliriz ve örnek olacak üretim aşamalarına geçebiliriz. Burada verilecek sözlerin en kısa sürede gerçekleştirileceğine inanıyorum” dedi.

Bölge sakinleri de özellikle; altyapı, ulaşım, sulama kanalı yapımı, sahilin halkın kullanımına kazandırılması sorunlarına çözüm istediler. 

“AKDENİZ’İN ALTYAPISI İÇİN 1 MİLYAR TL LAZIM”

Son olarak söz alan ve bölgeye yapılan veya yapılması planlanan hizmet ve çalışmaları anlatan Başkan Gültak ise,  “Sorunlar, dertler çözülmek için var. Biz de elimizden geldiği kadar, Meclis üyelerimizle birlikte bu işi sürdürüyoruz” dedi.

İmkanlar dahilinde meclis toplantılarını mahallerde yapmak istediklerini belirten M. Mustafa Gültak,  “Asfalt ve kaldırım çalışması yapacağız. Maalesef Mersin’in alt yapısının en kötü olduğu ilçe siziz. Zannetmeyin ki sadece Adanalıoğlu kötü, Karaduvar’da, Kazanlı’da, Karacailyas’ta, Homurlu’da çok kötü üstelik köylerin çoğunda hala fosseptik çukurları var. Hatta bu bölgede bile var. MESKİ’nin sadece 2 bölge için hazırladığı plan vardı. Kazanlı ve Toroslar bölgesi için ama bunun bile maliyeti 65 milyon TL’ydi. Akdeniz’in altyapısı için 1 milyar TL lazım.  Biz ne yaptık? Hibe projesine başvurduk. 65 milyonun çoğunu Büyükşehir’e getireceğim. İller Bankası’ndan, Dünya Bankası’ndan ve diğer hibe projelerle de altyapı noktasında kazanımlar sağlayacağız. Konuyu bizzat ben takip ediyorum. Bu konuda büyükşehirin yanında durup hibe almalarını sağlıyoruz. Çünkü hibe almadan Büyükşehir’in de konuyu çözme şansı yok. Ama bu sorunlar günlük değil yıllara salip sorunlar. Ayrıca düğün salonunu için arkadaşlarımız çalışıyor” diye konuştu.

Sokak lambalarının eksikliğinin giderilmesi ve yanmasının sağlanması için de TEDAŞ’la görüşme yapacağını bildiren Gültak, sahilin de kente kazandırılacağını aktardı.

Yol sorununun çözümü için mucur ihalesine çıktıklarını ve hemen dağıtmaya başlayacaklarını söyleyen Gültak, “Çöp konteynırları var ama sayısı eksik. Sera atıklarıyla ilgili biz konuştuk. Belli bir yerde toplayın biz iki güne gelip toplayalım dedik. Ama organize olamadılar. Çoğu da plastik madde. Bir noktaya biriktirin ve bu konuda organize olun. Etrafa atmanız yasak ve uyarılarda bulundu zabıtamız ama bir dahaki sefere ceza kesilir. Servis konusunda ise bizim servisimiz yok milli eğitimle bir görüşeceğiz.

Gücümüzün yettiği kadar çalışıyoruz. Uyumlu çalışarak bütün hizmetleri getirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA