OSB’YE KİRLİLİK CEZASI UYARISI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

OSB’YE KİRLİLİK CEZASI UYARISI!


 

Adanalıoğlu Mahallesi’nin, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin sanayi atıklarına maruz kalmasına karşı Akdeniz Belediyesi’nden “Ceza yazılacak” uyarısı geldi!

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz Belediyesi’nin Adanalıoğlu Mahallesi’nde yaptığı meclis toplantısında bölgeyi tehdit eden sanayi atıkları sorununu bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Konuyu ilk olarak dile getiren HDP’li Meclis Üyesi Ali Tanrıverdi, Nacarlı bölgesinde ki sanayi atıklarının arınmadan mahalleden geçen su kanalına akıtıldığını söyleyerek, “Sanayiye karşı değiliz ama sanayicinin halkı zehirlemeye hakkı yoktur. Belediye olarak önce bu atıkların kanala atılmasını önlemek için bir yazı yazalım olmuyorsa ceza verilmeli. Seracılık yapıyor birçok kişi ama sera artıklarını atacakları bir yer bulamıyorlar. Seracılara kolaylık sağlanması için bu atıkların depolandığı bir alanı muhakkak yaratmamız lazım” dedi.

Bölge sakinlerinden ziraat mühendisi Ali Dağtekin de, “Buradaki sanayi atıklarından sadece Adanalıoğlu etkilenmiyor. Buradan çıkan ürünler tüm Türkiye’ye dağılıyor. Kanser oranlarının artmasına neden oluyor. Sanayi bölgelerinden gelen atıkların bu bölgeden arındırılması büyük önem taşıyor. Bu konuda destekleriniz bizleri çok mutlu etti” diye konuştu.

OSB’YE ÇEVREYİ KİRLETME CEZASI UYARISI!

Başkan Gültak da, çevreci ve çevreyi önemseyen biri olarak bölgedeki kirlilik ile ilgili yakın takipte olduğunu ifade etti,

Mersin – Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin Adanalıoğlu Mahallesi’nden geçen su kanalını kirletmesi ile ilgili şikayetlere ilişkin Gültak, “Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne 2 kez yazı yazdık. Onlar son uyarılarını yaptılar. Tahmin ediyorum bazen arıza oluyor ve bundan kaynaklı kimyasal maddeler geliyor. Geçen de oldu. Ama artık bundan sonra ciddi cezalar kesilecek Organize Sanayi Bölgesi’ne. 

Doğayı ve çevreyi kirleten işletmelere gereken yasal müeyyideler uygulanacak ve cezalar kesilecek. Adanalıoğlu’nda, okaliptüs koruluğuna dökülen 25 yıllık çöpün çok büyük bölümünü bölgeden çıkardık, kalan kısmını da iş makineleri yardımıyla toprağa gömerek olası tehlikelerin önünü kestik. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve farklı kolejlerle anlaşmalar yaparak, Adanalıoğlu’nda birçok kez orman ve sahil temizliği yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA