TARSUS BELEDİYESİ YENİ OSB’DEN 18 SANAYİ PARSELİ SATIN ALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS BELEDİYESİ YENİ OSB’DEN 18 SANAYİ PARSELİ SATIN ALDI


 

Haber Merkezi

Tarsus’un Çamtepe, Kurbanlı ve Sağlıklı Mahalleleri sınırları içerisinde 530 hektar alan üzerine kurulacak olan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne, Tarsus Belediyesi yatırım yapacak.

Mersin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Ticaret Sanayi Odası ve Ticaret Borsası ile Yatırımcılar Derneğinin 2015 yılındaki girişimleri ile 2017 yılında tüzel kişilik kazanan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin kamulaştırma çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte arsa ön tahsis sözleşmeleri yapılmaya başlandı.

Bünyesinde kurulacak fabrikalar, tesisler ve büyük ölçekli sanayi üretim merkezleri ile bölgedeki işsizlik sorununun azalmasına katkı verecek olan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde, Tarsus Belediyesi 100 dönümlük alana tekabül eden 18 parseli alarak, yatırıma önemli bir destek verdi.

Şehrin üretimine ve istihdamına önemli katkı sağlayacak olan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nden Tarsus Belediyesi’nin aldığı 100 dönümlük arsa için ön tahsis sözleşmesinin imzalar atıldı.

Arsa ön tahsis sözleşmesi imza töreninden önce konuşan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak; “Başta Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Tarsus Belediyemiz, Ticaret Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız ve Yatırımcılar Derneği olarak 2015’de yola çıktığımız 2017’de tüzel kişilik kazandığımız ve iki yıl içerisinde kamulaştırmasına başladığımız proje, bana göre Tarsus’un geleceğine ve istihdamı ve ekonomisi açısından en büyük projesidir. Bu projeye geç kaldığımızın farkındayız. Bunun için yol üzerindeki tarım alanları olsun Yenice olsun maalesef çok dağınık bir kentleşme yaşıyoruz. Keşke bu proje 10-15 sene önce yapılabilseydi. Ama kısmet bugüneymiş. Ben burada Sayın Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan’a teşekkür ediyorum. Belediyecilik sadece sosyal işler değil, aynı zamanda kentin ekonomisine, işsizliğine çok fayda sağlayacak bu projeye ciddi anlamda büyük bir katkı koydular. Bugünde 100 dekarlık sanayi parselinin resmi kısımlarını, prosedürleri tamamlıyoruz. Herkesi yatırıma davet ediyoruz. Kentimize hayırlı olsun diyorum,” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ise yaptığı konuşmada; “Üreten kurumların aktif olması şehrimizin kalkınmasına önemli katkı sağlayacaktır. Son zamanlarda benim ısrarla söylediğim bir söze çok takılacaklar ama bu da Tarsus için bir kurtuluş. İstihdam ve ekonomik açıdan önemli bir kurtuluş. Bir kentin kalkınması için mücadele edilecekse başta işsizlikle, istihdam sorunuyla mücadele etmek zorundayız. Böyle bir organize sanayi bölgesini, bu kente katacağı değer ile birlikte 10 binlerce kişinin işsizlik problemini ortadan kaldırıcı ve özelliklede kentin ekonomisini ayağa kaldırıcı bir faaliyet olarak görmemiz gerekiyor. Bu konuda Ruhi Bey’in çok katkıları oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz seçimi kazanmadan önce de sürekli üzerinde durduğumuz bir olaydı. Organize Sanayi Bölgesinin bir an önce faaliyete geçmesini ümit ediyorduk. Şu an bu amacımıza ulaştığımız için işsizler adına çok mutluyum. Çünkü Organize Sanayi Bölgemize iş insanlarından inanılmaz bir talep var. Vereceğimiz destek ile Organize Sanayi Bölgesini tamamladığımız Tarsus bir nebze de olsa nefes alacak. Bununla yetinmeyip devamında 2’ci, 3’ncü etapları bir an önce tamamlayıp üreten Tarsus’a yeniden kavuşmanın heyecanını yaşamak istiyoruz. Bu konuda emeği geçen destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen imza törenine, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, Tarsus OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erhan Okyay, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ünzile Kuru, OSB Bölge Müdürü Ş. Caner Özcan ve diğer yetkililer katıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA