“MERSİN’İN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMESİ GÜNDEMDE DEĞİL” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN’İN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMESİ GÜNDEMDE DEĞİL”


 

Sel afeti sonrası inceleme yapmak üzere Mersin’e gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, taşkınlarla geçmiş dönem yerel yöneticilerini suçlayarak, kentin afet bölgesi ilan edilip edilmemesi ile ilgili gündemlerinde böyle bir konu olmadığını açıkladı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de iki gün süren kuvvetli sağanak yağışlar sonrası zarar gören bölgelerde inceleme yapmak üzere kente gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, önemli açıklamalar yaptı. İlk olarak Mersin Valisi Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret eden Özkaldı, burada gazetecilere açıklama yaptı.

Bakan Yardımcısı Özkaldı, sel felaketinden dolayı Mersin halkına geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, kentteki durum ile ilgili ilk olarak Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nden kısa bir brifing aldığını aktardı. Vali Su’dan da alınan tedbirler hakkında bilgi aldığını ifade eden Akif Özkaldı, “5 ve 6 Ocak tarihlerinde yaşadığımız yağışlar normalde ortalamanın çok çok üzerinde. 12 saatte 133 kilograma, 24 saatte de 160 kilograma varan yağışlar oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz bu durumla ilgili 3 gün önceden bildirim yaptı, bölgesel kırmızı kod verdi. İlk kuvvetli yağış Erdemli ve Mezitli’de etkili oldu. İkinci yağış ise merkez ve Tarsus’ta etkili oldu.

Tabi ki taşkının bir sebebi de; ağır, yoğun yağışlarla birlikte maalesef diyelim geçmiş yıllarda bazı derelerin üzerlerinin kapatılmış olması. Bunların denize rahatlıkla ulaşmasının sağlanması gerekiyor. Belediyemiz derelerin üstünü açtıkça DSİ Genel Müdürlüğü de bunların ıslahlarını yapıyor.

Geçiş yapılan merfez dediğimiz yapılarda da zaman zaman yetersizlikler oluyor. Mesela Kandak Deresi’nde bunu tespit ettik. Bu yapıların geçiş rahatlığı sağlanması açısından yenileneceğini belirtmek isterim.

Merkezde Çavuşlu ve Yalınayak dereleri de yine maalesef üstü kapalı derelerimiz. Bunların da üzerleri açıldıkça DSİ tarafından bunların ıslah çalışmaları yapılacak.

Kargıpınarı Deresi’nde de çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Tarsus’ta 2 bine yakın tarım işçisinin de tahliye edilerek valilik tarafından temin edilen düğün salonlarında, kapalı spor salonlarına yerleştirildiğini açıklayan Akif Özkaldı, bunun yanında Tarsus'taki Berdan Barajı'nın Akdeniz'e uzanan bölümünde çok önceki yıllarda ıslah çalışması yapıldığını, bu gece sabaha karşı kış settesi denilen settenin iki bölümünde yırtılma olduğunu söyledi. Ekiplerin gece bölgeye intikal ederek gerekli incelemeyi yaptığını söyleyen Özkaldı, “Özetle yerelde sayın valimiz başta olmak üzere AFAD, DSİ, bakanlığımızın diğer birimleri ile diğer tüm kamu kurum ve kuruluşları her türlü makine, ekip, ekipman olarak burada bu yarayı sarmak üzere çalışmalarına devam ediyor.Biz de bakanlık olarak buradayız. İnşallah bu yarayı en kısa zamanda sarılması için bakanlık olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Tekrar geçmiş olsun diyorum” diye konuştu.

“MERSİN’İN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMESİ GÜNDEMDE DEĞİL”

Gazetecilerin sorularına da yanıt veren Özkaldı, zarar gören arazilerin miktarı ile ilgili soruya, hasar çalışmalarının sürdüğü yönünde yanıt verdi.

Mersin’in afet bölgesi ilan edilmesi ile ilgili taleplerin de hatırlatılması üzerine Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Akif Özkaldı, “Mersin’in afet bölgesi ilan edilip edilmemesi ile ilgili bir şey söyleyemeyiz, çok erken, çünkü bu ve buna benzer olayları biz sürekli yaşıyoruz, daha birkaç gün öncesinde Adana’da yaşadık. Burada da daha önceki yıllarda da yaşadık. Dolayısıyla öyle bir şey şu an da planlarımızda yok, icap ederse daha üst makamlar değerlendirir. Şu anda gündemde değil” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA