MERSİN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ!


 

Mersin’de iki yıl önce de afete maruz kalan ancak afet bölgesi ilan edilmeyen kent çiftçisi bu defa durumun daha kötü olduğunu belirterek yetkililere; “Mersin afet bölgesi ilan edilmeli” çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de hafta başında zaman maman metrekareye 165 kilogram yağış düşen Mersin’de çiftçinin durumu vahim! Valilik bünyesinde kriz masası oluşturulan kentte yağışlardan en çok etkilenen ise çiftçi oldu. İki yıl önce de sel ve hortumlara maruz kalarak ciddi bir afet yaşayan ancak beklediği desteği göremeyen Mersinli üretici bu defa “Durum vahim” diyerek, kentin afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

“DOĞUDAN BATIYA HER YERDE DURUM VAHİM”

Gazetemize özel açıklamalar yapan Akdeniz (Mersin) Ziraat Odası Başkanvekili Turgut Demir, kentin doğusundan batısına her bölgesinde özellikle tarımsal üretim yapan alanların bular altında olduğunu söyledi. Tespit çalışmaları yapıldığını ancak çiftçinin tarlasındaki suları tahliye etmek için bile yağmurdan kafasını kaldıramadığını bildiren Demir, özellikle tahliye kanallarının tıkanmasının büyük sorun teşkil ettiğini bildirdi.

“2 YIL ÖNCEKİ AFETİN BORÇLARI DURURKEN YENİDEN AFET VURDU”

“Sera alanlarımızda, narenciye bahçelerimizde çok büyük sıkıntı var” diyen Demir, “İlimizde hafta başında metrekareye düşen yağmur miktarı beklentinin çok çok üzerinde oldu. Sıkıntı büyük. Çiftçi tarlasındaki suyu tahliye etmek istedi ancak yağmurdan gözünü açıp tahliye bile yapamadı. Batı Mersin’de de çok büyük sıkıntı var doğu Mersin’de de. Tarımsal alan olarak Akdeniz ilçemizde özellikle çok büyük sıkıntı var. Denize yakın yerlerde özellikle yolun alt tarafındaki sıkıntılar çok büyük.

Arazilerdeki drenaj kanalları suları taşımaya yetmiyor. Bunların temizlenmesi lazım. Acilen çiftçilere devletin yardım etmesi gerekiyor. Devletin elini uzatması lazım hızlı bir şekilde.

2 yıl önce de afet yaşadık ve afet bölgesi ilan edilmedik hala borçları dururken yeniden afet vurdu. Mersin afet bölgesi ilan edilmeli” diye konuştu.  

Demir çiftçilere de zarar tespiti için İlçe Tarım Müdürlükleri’ne başvuru çağrısı yaptı.

“ZARAR ÇOK BÜYÜK”

Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Necmi Birim de, Mersin’in ciddi bir afet yaşadığını belirtti. Birim, “İlimizde afetin yarattığı zarar çok yüksek boyutta. Mersin afet bölgesi ilan edilmeli! Çünkü ciddi zararlar var. Bunların kesin tespitinin yapılabilmesi için hava şartlarının düzelmesi ile mümkün olacak. Üreticinin yanındayız. Zararların telafi edilmesini ve yaralın sarılmasını istiyoruz” dedi.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA