MER-EK, ÇÖLYAK HASTALARINA ÇAĞRISINI SÜRDÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MER-EK, ÇÖLYAK HASTALARINA ÇAĞRISINI SÜRDÜRÜYOR


 

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, vatandaşları ekonomik ekmeklerle buluştururken, çölyak hastalarını da ihtiyaç duydukları glutensiz ekmeğe kavuşturuyor. Kısa süre önce çölyak hastalarına çağrıda bulunarak başvurularını almaya başlayan MER-EK, şu anda 120 hastaya haftada yaklaşık 1700 adet glutensiz ekmek ulaştırıyor. İkamet ettikleri noktalara en yakın ekmek büfelerinden glutensiz ekmeklerini alabilen çölyak hastaları, Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmayı takdirle karşıladı. MER-EK, çölyak hastalarının başvurularını almaya devam ediyor.

MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, İstanbul Halk Ekmek A.Ş. bünyesinde üretilen 50’şer gramlık glutensiz ekmekleri hiçbir kâr elde etmeden Mersin’de yaşayan çölyak hastalarına tanesi 50 kuruştan ulaştırıyor.

“GLUTENSİZ EKMEĞE ULAŞMAM ÇOK ZOR OLUYORDU”

MER-EK’e başvurarak glutensiz ekmek talebinde bulunan 53 yaşındaki çölyak hastası Yakup Maskan, haftada bir gün Akdeniz İlçesi Yeni Mahalle’de bulunan 20 No’lu ekmek büfesinden bir haftalık ekmek ihtiyacını karşılıyor.

Aynı zamanda 25 yıldır Tip 2 Diyabet hastalığı da bulunan Maskan, Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı hizmetten memnuniyetini dile getirerek, “Ben çölyak ve aşağı yukarı 25 yıldan beri Tip 2 Diyabet hastasıyım. Glutensiz ekmeğe ulaşmam çok zor oluyordu. Büyükşehir Halk Ekmek sayesinde buna kolaylıkla sahip olduk. Ben bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in şahsında Mersin Halk Ekmek ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Gayet mutlu ve rahat bir şekilde kullanmaktayım. Sindirim sistemim de rahatladı. Şu anda memnunum, mutluyum” diye konuştu.

“BUNU KULLANDIĞIMIZ ZAMAN SİNDİRİMİMİZDE HİÇBİR SIKINTI OLMUYOR”

Glutensiz ekmeğe duyduğu ihtiyacı da anlatan Maskan, “Beyaz ekmek, buğday ekmeği, buğday türevleri veya çavdar ekmeği sindirim sistemlerinde hazımsızlık yapıyor. Halsizlik veriyor. Bunu kullandığımız zaman sindirimimizde hiçbir sıkıntı olmuyor ve dinçlik veriyor. Bu şekilde onun faydalarını gördüm. Bunun için de düzenli olarak her hafta geliyorum, 7 tane alıyorum. Sabahları bir tane kahvaltıda tüketiyorum” ifadelerini kullandı.

“BÜFEYE GİTTİM, KAYDIMI YAPTIM”

Glutensiz ekmek çağrısına kulak verip başvurusunu gerçekleştirdiğini belirten Maskan, “Halk Ekmek Fabrikası’nın büfelerine geldim, sordum. Takip ettim. Onlar da geleceğini, böyle bir çalışmaları olduğunu söylediler. Bunun üzerine ben de büfeye gittim, kaydımı yaptım, adımı, soyadımı, telefonumu bıraktım. Cumadan cumaya da temin etmekteyim” dedi.

MER-EK’İN ÇAĞRISI VE BAŞVURULAR SÜRÜYOR!

Büyükşehir Belediyesi MER-EK Halk Ekmek Fabrikası, Mersin’de sayısı yaklaşık 3 bini bulduğu tahmin edilen çölyak hastasının tamamına ulaşmayı amaçlıyor. Çağrıyı sürdüren MER-EK yetkilileri, çölyak hastalarını kendilerine en yakın ekmek büfelerine başvuruda bulunmaya veya “0324 221 52 55” numaralı telefona ulaşmaya davet ediyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA