“ÖLMEK İSTEMİYORUM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÖLMEK İSTEMİYORUM”


 

Ayrıldığı eşi Hatun Koç’a uyguladığı şiddet nedeniyle hakkında 19 suç dosyası olmasına rağmen iyi hal indirimleri ve düşük cezalarla eve dönen Özkan Yarbi, yeniden hakim karşısında! 7 yılda gördüğü şiddet ile sol tarafı felç kalan ve bir ayağı sakatlanan genç kadın bu defa Yarbi’nin en ağır cezayı almasını isteyerek, “Yoksa çıkınca beni de çocuklarımı da öldürür. Ölmek istemiyorum” dedi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de akıllara durgunluk veren bir yargı süreci devam ediyor! İlk eşi ile mutluluğu bulamayan ve 2013’te Özkan Yarbi ile evlenen 28 yaşındaki Hatun Koç’un, bu defa da hayalleri gerçek olmadı.

Özkan Yarbi’den evli kaldığı ve ayrıldığı süreç dahil 7 yıl boyunca sürekli şiddet görüp ölüm tehdidi alan Koç, Yarbi’nin saldırıları sonrası felç oldu ve sakat kaldı. Kadının gördüğü şiddete ilişkin şuana kadar 20 suç dosyası oluşturulurken iyi hal indirimleri ile düşük cezalar alarak bugünlere gelen Özkan Yarbi, son olarak Koç’a yönelik kasten yaralama davasında hakim karşısına çıktı.

“Özgecan gibi, Emine gibi ölmek istemiyorum, yaşamak istiyorum” diyen Hatun Koç, sanığın en ağır ceza ile cezalandırılmasını istedi.

19 ŞİDDET DOSYASI VARKEN İYİ HAL İNDİRİMİ VE KÜÇÜK CEZALAR İLE EVİNE DÖNDÜ

Hatun Koç ile Özkan Yarbi 2012’de tanıştı ve kısa bir birlikteliğin ardından 2013 yılında evlendi. Ancak hurdacılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan Özkan Yarbi, eşine evlendikten sonra şiddet uygulamaya başladı. Çiftçin aynı yıl bir kız çocukları dünyaya gelirken Hatun Koç, 15 günlük bebeği kucağında eşinden yine şiddet gördü. Eşinin şiddetine karşın pek çok kez durumu polise bildiren ve şikayetçi olan Hatun Koç ile ilgili 19 şikayet dosyası açıldı ancak iyi hal indirimleri ve küçük cezalarla Yarbi tekrar evine döndü.

Sesini duyuramayan  Koç gördüğü şiddet üzerine 2014’te boşanma kararı alarak evden ayrıldı. Ancak eşinin barışma ısrarlarına kızı için ‘evet’ diyen genç kadın, yine de şiddet görmeye devam etti.

Geçen yıl Özkan Yarbi’nin bir başka suçtan cezaevine girmesi ile evi terk ederek ayrılma kararı alan Hatun Koç, yeni bir hayata başlamak istedi. Bu esnada Mehmet Can Ödken isimli şahıs ile görüşmeye başlayan Koç, ancak Özkan Yarbi’nin bu durumu kabul etmemesi ile içinde bulunduğu şiddet sarmalından kurtulamadı.

BARIŞMA İSTEĞİNE ‘HAYIR’ DEDİ, HAYATI KARARDI

Ancak Koç’un hayatı 27 Mayıs 2019 günü eski eşinin bayram öncesi çocuğunu almak istemesi ile kabusa döndü. Olay günü ilk eşinden olan çocuğunu babasına bırakmak için Özkan Yarbi ve ondan olan kızı ile birlikte Arpaçsakarlar’a giden Hatun Koç’un korkusu dönüş yolunda gerçek oldu. Hatun koç ile barışmak isteyen Özkan Yarbi ‘hayır’ cevabı alınca çılgına döndü. Başına bir şey geleceğini anlayarak araçtan inen Koç, Yarbi’nıi silahlı saldırısına uğradı. Pompalı tüfek ile Koç’a 3 defa ateş ederek ayağından yaralan Yarbi, daha sonra çocuğun da alarak arabayla olay yerinden kaçtı. Hatun Koç çevredekilerin yardımı ile hastaneye kaldırılırken Yarbi polise teslim oldu.

DURUŞMA İTİRAZLAR İLE ASLİYE CEZA MAHKEMESİNDEN AĞIR CEZAYA TAŞINDI

Olayla ilgili ilk duruşma asliye Ceza Mahkemesi’nde görülse de itirazlar üzerine son duruşma dün Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ele alındı.

Müşteki Hatun Koç, annesi Teslime Evcen ve ablası Münire Kütük ile avukatlar ve sanık Özkan Yarbi ile avukatının katıldığı duruşmaya Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi ile Aile ve Çalışma Sosyal Politikalar Bakanlığı da müdahillik talebinde bulundular.

Mahkeme heyeti ilk olarak sanık Özkan Yarbi’yi dinledi.

Olay günü araçta tartıştıklarını, Koç’un kendisine hakaret ettiğini savunan Yarbi, “Boşandıktan sonra yeniden nikahsız olarak çocuğumuz için tekrar birlikte yaşamaya başladık. Ancak benim cezaevine girdiğim süreçte beni terk etti. Sonra da bana bir başkası ile birlikte olduğunu söyleyerek, görüşmek istemediğini söyledi. Ben üstelemedim. Çocuğumuz için görüşmeye devam ettik.

Olay günü şeytana uydum, öldürmek gibi bir niyetim yoktu, silahtan çıkan saçmalar ayağına isabet etmiş, görmedim. Birlikte olduğu kişi beni tehdit ettiği için araçta silah ve bıçak taşıyordum.

7,5 aydır tutukluyum, annem babam yaşlı, evin geçimini ben sağlıyordum, bakacak kimseleri yok. Pişmanım, özür diliyorum” diyerek, tutuksuz yargılanma talep etti.

YAŞADIĞI İŞKENCEYİ ANLATIRKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Mahkeme heyetinin müşteki Hatun Koç’a söz vermesi ile ise duygu dolu anlar yaşandı. Özkan Yarbi ile birlikte olduğu, evli kaldığı ve daha sonra nikahsız yaşadığı yaklaşık 7 yılda sürekli olarak şiddet gördüğünü belirten Koç, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Doğum yaptıktan 15 gün sonra Yarbi’nin kemerle kendisini dövdüğünü savunan Koç, “Defalarca beni öldürmeye çalıştı, boğazıma bıçak dayadı, şah damarımı kesmek istedi. Bu yüzden sol tarafım felç kaldı. Evimizi yaktı. Ailemle tehdit ettiği için defalarca ona şans vermek zorunda kaldım. 7 yıl boyunca işkence yaptı bana” dedi.

“EVLENİRSEM PEŞİMİ BIRAKIR DEDİM AMA OLMADI”

Olay günü Özkan Yarbi’nin kendisi ile barışmak istediğini ancak kendisinin kabul etmemesi üzerine aralarında tartışma çıktığını ifade eden Koç, “Anladım bir şey olacağını. ‘son sözün bu mu?’ dedi, Ben de ‘evet’ dedim. Bunun üzerine aracı tenha bir yere çekmeye çalıştı. Ben anladım ve araçtan inmek istedim ve indim. Ancak sonra beni ikna etti ve geri araca bindim. Ancak sonrasında yeniden korktum ve araçtan indim. Uzaklaşmaya çalıştım. Arabanın arkasına geçerek bana çiçek aldığını söyledi. Ancak silah çıkardı. Daha sonra silahı bana doğrulttu ve aramızda arbede yaşandı. Ayağım kaydı ve ben yere düştüm. Hem tekmeledi hem de silahla ateş etti. Yapma dedim ama durmadı. Çevremizdeki insanlar elinde silah olduğu için müdahale edemedi. Polis çağırdıklarını söyleyerek durmasını istediler ama durmadı. Daha sonra arabaya binerek oradan uzaklaştı. İlk evliliğimden bir kız ve Özkan Yarbi ile evliliğimden bir kız olmak üzere iki çocuğum var. Onlar için yaşamak istiyorum. Bu yüzden bir başkası ile görüştüm. Belki evlenirsem peşimi bırakır dedim ama olmadı. Şikayetçiyim en ağır cezayı almasını istiyorum, yoksa çıkınca beni de çocuklarımı da öldürür” diye konuştu.

AİLESİ İLE TEHDİT ETMİŞ!

Daha sonra çiftçin 7 yaşındaki kızları K. Y. SEGBİS ile uzman pedagog eşliğinde duruşmaya bağlanarak ifade verdi. Annesinin ifadelerini doğrulayan küçük çocukla ilgili uzmanın görüşü ‘ifadelerinde tutarlılık var’ şeklinde oldu.

Ardından mahkeme heyeti tanık olarak Hatun Koç’un annesi Teslime Evcan’ı dinledi. Özkan Yarbi’nin kızıyla evli olduğu süreçte kızına sürekli şiddet uyguladığını kendisinin de evini basarak şiddet uygulayıp tehdit ettiğini, küfürler ettiğini söyleyen Teslime Evcan, Kızım ayrılmak istiyordu ama o peşini bırakmadı” dedi.

Tanık olarak dinlenen bir diğer kişi ise Hatun Koç’un ablası Münire Kütük oldu. Kütük de Özkan Yarbi’nin defalarca şiddetine ve tehditlerine maruz kaldığını ayrıca evine ve aracına da zarar verdiğini söyleyerek, “Hapse girdiğinde dahi telefonla arayarak tehdit etti” dedi.

DURUŞMA 10 MART TARİHİNE ERTELENDİ

Mahkeme heyetinin ifadeleri dinlemesinin ardından iddia makamı sanığın tutuksuz yargılanma talebinde bulundu. Bu talebi kabul eden mahkeme heyeti, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın müdahil olmak talebini de onayladı. Ancak Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin müdahillik talebi mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilen mahkeme 10 Mart tarihine ertelendi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA