FORMALİTE MAÇLARA ÇIKILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FORMALİTE MAÇLARA ÇIKILIYOR


 

Son 7 haftaya girilirken Mersin Süper Amatör Lig’de mücadele eden takımlar formalite maçlar için sahaya çıkmaya hazırlanıyor.

ALİ ŞANLI

Mersin Süper Amatör Lig’de Silifke Belediyespor kayıpsız yoluna devam ediyor. Ligde son 7 haftaya girilirken en yakın takipçisinin 12 puan önünde emin adımlarla ilerliyor. Ligde ikinci konumda olan Akdeniz Belediyespor ise Play-Off’lara avantajlı girebilmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Bir maç eksiği bulunan, Play-Off’ların güçlü takımlarından olması beklenen Erdemli Belediyespor beklenmedik mağlubiyet alınca Akdeniz Belediyespor’un ekmeğine yağ sürmüş oldu.

Ligde kalma yarışında ise en alt sırada yer alan 3 takım ligde misafir durumda gözüküyor. Erdemlispor ve Mut İdman Yurdu’na göre az da olsa ligde kalma şansı bulunan Karacailyas Veteranlar umutlu çıktıkları hafta berabere kalarak işini zora soktu.

LİDER KAYIPSIZ GİDİYOR

Ligde henüz mağlubiyeti olmayan, aylardır liderlik koltuğunu kimseye kaptırmayan Silifke Belediyespor hafta sonu Akdenizgücü’nü 4-1 yenerek en yakın takipçisi ile puan farkının kapanmasına izin vermedi. Rahat bir 90 dakika çıkaran Silifke ekibi maçın kontrolünü tümüyle eline geçirerek rakibinin pozisyon bulmasına izin vermedi.

Sayısız atak içinde 4 gol atan Silifke Belediyespor karşılaşmayı 4-1 kazanarak puanını 58 yaptı. Silifke ekibi hafta sonu en yakın takipçisi Akdeniz Belediyespor ile 6 puan değerinde maça çıkacak. Bu maçı kazanması durumunda Silifke ekibi çok büyük sürpriz olmaması durumunda ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan edebilir.

İKİNCİ OLDU

Bir maç eksiği bulunan Erdemli Belediyespor’un 5 puan önünde olan Akdeniz Belediyespor ise deplasmanda Tarsus Belediyespor ile 1-1 berabere kaldı. Her iki takımında bol pozisyon ürettiği, rahat atak gerçekleştirdiği maçta 2 gol çıkmasına rağmen eşitlik bozulmadı 1-1. Akdeniz Belediyespor haftaya lideri konuk edecek.

6 puan değerinde maçı kazanan moralin yanında büyük avantaj yakalayacak. Karşılaşma Pazar günü oynanacak. Maç Karacailyas’ta ki çim sahada oynanacak.

KENDİ AYAĞINA SIKTI

Bir maç eksiği bulunan Erdemli Belediyespor Anamur deplasmanında 1-0 kaybederek Play-Off öncesi büyük yara aldı. Play-Off’lara avantajlı girmek isteyen Erdemli temsilcisi Anamur’da beklemediği bir mağlubiyet alarak hayal kırıklığı yarattı. Pazar günü oynanan maçta bir çok gol fırsatı yakalamasına rağmen istediği golü bulamayan Erdemli ekibi sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Lig ikinciliği için çekiştiği Akdeniz Belediyespor’un puan kaybettiği hafta da mağlup olması avantajı kaybetse de gözünü bu hafta sonu oynanacak olan Akdeniz Belediyespor Silifke Belediyespor maçına çevirdi. Akdeniz ekibinin puan kaybetmesini bekleyen Erdemli Belediyespor ise hafta sonu ligde hedefsiz kalan Mersin Yolspor ile oynayacak.

UMUT KALMADI

Haftalar önce lige büyük ölçüde veda eden Erdemlispor ve Mut İdman Yurdu’nun ardından 3’ncü takım da belli olmak üzere. 13 puanı bulunan Karacailyas Veteranlar geriye kalan 7 haftada 19 puana sahip Akdenizgücü’nü yakalamak zorunda. Ancak Karacailyas ekibinin sergilediği futbol, kadro yapısı ile geriye kalan 7 haftada 6 puanlık farkı kapatması çok zor görünüyor. Alt tarafta da büyük bir gelişme olmaz ise bu sezon lige çıkan Erdemlispor ve Karacailyas Vetetaranlar geldikleri gibi alt lige gidecekler. Mut İdman Yurdu ise uzun yıllar sonra ilk defa alt lige düşecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA