HAYIRSEVERLERE ‘ASKI BURADA’ ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAYIRSEVERLERE ‘ASKI BURADA’ ÇAĞRISI


 

Askı Burada Projesi’nin tanıtım toplantısı düzenlendi. Projenin ilk olarak Mersin’de başladığını söyleyen Genel Koordinatör Yusuf Durman, “Mersin, Türkiye’nin vicdanı olmasını istiyorum” dedi.

GİZEM EKİCİ

Dayanışma ve paylama duygusundan yola çıkarak kurulan, öncelikle üniversite öğrencilerine destek olmak amaçlı başlatılan Askı Burada Projesi’nin tanıtım toplantısı düzenlendi.

Askı Burada Projesi hakkında basına bilgilendirme toplantısı düzenleyen Genel Koordinatör Yusuf Durman, “Ülkemizde uzun yıllardan beri süregelen, ihtiyaç sahibi insanlara yardım edebilmek için ekmek fırınlarında hayata geçen ‘askıya ekmek’ bırakma uygulamasından yola çıktık. Bu uygulamanın mantığı, fırına ekmek almaya giden bir vatandaşın fırıncıya kendi aldığı ekmekten hariç askıya bırakılması için fazla para vermesidir. Askıdaki ekmeklerden ihtiyaç sahibi para ödemeden alabilmektedir. Bu uygulama örneği manevi hazzı ne kadar arttırsa da yardımlarımızın doğru yere ulaşıp ulaşmadığının cevabı sadece fırıncı ile ekmeği alan kişinin vicdanındadır. Bu da bu sistemim suiistimal edilebilecek açık noktasıdır” dedi. Bu noktayı göz önünde bulundurarak daha güvenli bir sistem yaptıklarını söyleyen Durman, “Şimdiye kadar birçok hayırseverle görüştük. Hepsinin aklında ‘Yardımlar doğru yere gidiyor mu?’ sorusu vardı. Biz yaşanabilecek her türlü suiistimali hesaba katarak bir program geliştirdik. Alan kişi de, veren kişi de tamamen sistem üzerinden takip yapabiliyor” dedi. Bu sistemin ilk olarak Mersin’de başladığını da vurgulayan Durman, Mersin’in Türkiye’ye örnek olması için basın toplantısı düzenlediğini belirtti ve hayırseverleri destek olmaya davet etti.

ASKI BURADA NEDİR?

Bir elin verdiğini diğer elin görmediği, şeffaflık politikası üzerine kurulu, güvenilir, sorumluluk sahibi, gönüllülük ve dayanışma esaslı yardımlaşma kurumudur. Destek vermek isteyen gönül dostlarımız ile desteğe ihtiyaç duyan gençlerimizi bir araya getirir ve bunu hiçbir ayrım yapmadan gerçekleştiririz. Siz destek vermek istedikçe biz de onu dağıtmak için çalışırız. Kurumlardan destek alır, yerel esnafla gönül bağı kurar, şehirdeki aidiyet duygusunu arttırırız. Siyasetle hiçbir bağı yoktur. Askı Burada siyasete karışmaz, siyaset tartışmasına girmez. Bu proje dahilinde zamanla restoran, market, manav, eczane, berber, kasap, hazır giyim, kırtasiye vb. birçok işyeri üye yapılarak yardım ağımız genişletilecektir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA