“MERSİN’İN GERÇEK SAHİPLERİNİ, KENTİ SAVUNMAYA ÇAĞIRIYORUZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN’İN GERÇEK SAHİPLERİNİ, KENTİ SAVUNMAYA ÇAĞIRIYORUZ!”


 

Haber Merkezi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Mersin İl Örgütü kentte yaşanan sel felaketinin ardından bir basın bülteni yayınlayarak Mersin halkını savunmaya çağırdı.

Yıllardır her yağmur sonrası hayatın durma noktasına geldiğinin belirten TİP Mersin, “Taşkınların yarattığı korkuların emeğimizin üzerine bir kara bulut gibi çöktüğü, can kayıplarının her yıl yeniden yaşandığı, kenti yönetenlerin afetleri önlemek yerine ikiyüzlü bir şekilde 'kader' diye dayattığı bir gerçeğin kıyısından sesleniyoruz. Bu kenti artık eskisi gibi yönetemeyecekler” diye seslendiler.

“KENT İÇİN ÜMİTLENENLERİ SAVUNMAYA ÇAĞIRIYORUZ”

İktidar hırsıyla yaşam alanlarını ve doğayı talan edenlere seslenen yönetim, “Paranın tapınaklarını yükseltmek için doğayı katledenlere, altyapı adı altında kentin altını üstüne getirenlere, kentsel dönüşümü beton ve ranta yatıranlara, nükleer felaketlerin tohumlarını burnumuzun dibinde, geleceğimizin üstünde vahşi bir canavar gibi büyütenlere karşı; yaşamı savunmayı doğanın ve her canlının ortak ve vazgeçilmez hakkı sayanları, evlerinden sürgün edilen her yurttaşın, kesilen her ağacın ve yuvasız kalan hayvanların yurtsuzluğunun acısını duyanları, nükleer santralin, geleceğimizin sahibi çocuklarımıza yaşatacağı felaketin korkusunu şimdiden hissedenleri, kenti rant için değil; emeğin, eşitliğin ve tüm yurttaşların yararına kurmak isteyenleri, sağlığımızı çalan değil sağlıklı bir kent için ümitlenenleri savunmaya çağırıyoruz” diyerek, Mersin halkına seslendiler.

Şimdi Mersin’i, doğayı ve yaşamı daha büyük bir güçle savunma zamanı olduğunu söyleyen TİP Yönetimi, “Şimdi, savunarak birleşme, çoğalma, yeni bir kenti ve yaşamı yaratma zamanı diyor, Mersin'in gerçek sahiplerini, kentini savunmaya çağırıyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA