METAL İŞÇİSİ HAKKINI İSTİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

METAL İŞÇİSİ HAKKINI İSTİYOR!


 

Metal-İş Sendikası, Mersin’den haklarını geriye götüren kararlara imza atan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’na (MESS) tepki gösterdi. Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, grev kararı alacaklarını duyurarak, “Hiç kimsenin almış olduğu yasaklama kararına uymayacağız” dedi.

GİZEM EKİCİ

Birleşik Metal-İş Sendikası, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yapılan 5’inci görüşme sonucunun da değişmemesi sonucunda Mersin’de basın açıklaması düzenledi.

Özgür Çocuk Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında işçiler; “Zafer direnen emekçinin olacak!”, “Grev hakkı engellenemez!”, “İşçiler açken patronlara huzur yok!”, “Metal işçisi direnişin simgesi!”gibi sloganlar attılar.

Krizin faturasının her defasında işçiye kesildiğini söyleyen Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, “Ülkenin bu kadar yükünü sırtlanmış metal işçisine siz yüzde 6 zammı reva görüyorsunuz. İşçilerin kayıplarını telafi edeceğine inandığımız tedbirimizi sonuna kadar alma çabasını göstereceğiz. Bu güne kadar 60 günlük görüşme süreci içerisinde 5 kez müzakere yapıldı. 5 görüşmemizde de şunu söylediniz, ‘Geçen dönem işçiler iyi bir zam aldı. Fedakarlığı patronlar yaptı. Bu dönem fabrikalarda kriz var ve fedakarlığı yapma sırası işçilerdedir’ ve bizim bırakın tekliflerimize karşılık bir şeyler söylemeyi, haklarımızı geriye götürecek teklifler yaptı. Biz diyoruz ki eğer bu ülkede kriz varsa bunun bedelini patronlar ödesin” diye konuştu.

“FABRİKALARDA KRİZ YOK”

Fabrikaların daha az işçiyle daha çok üretim yaptıklarını söyleyen Serdaroğlu, “Fabrikalarda kriz yok, patronlar krizden etkilenmiyor ve siz sadece ve sadece kardan zarar ediyorsunuz” dedi. Daha önceki dönemlerde grev durdurma kararları alındığını ama 2015 yılını örnek göstererek bunun bir işçi hakkı olduğu için devletten tazminat aldıklarını söyleyen Serdaroğlu, “Bugün uyuşmazlık süreci sona ermiş durumda. Artık yavaş yavaş grev süreci başlayacak. Biz biliyoruz ki bir taraflardan cesaret alıyorlar. Anayasa kararına göre hiç kimsenin almış olduğu yasaklama kararına uymayacağımızı bütün kamuoyuna duyuruyoruz. Metal işçilerinin artık boğazına geldi. Metal işçileri çalıştıklarının, alın terinin karşılığını istiyor ve bunu almak içinde sonuna kadar mücadele vermeye kararlıdır” şeklinde konuştu.

Gebze’de yapılacak mitingde grev tarihlerini açıklayacaklarını söyleyen Serdaroğlu, fabrikalardaki çarkları durdururlarsa nasıl perişan olacaklarını bildiklerini de belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA