KADINA YÖNELİK ŞİDDET VALİLİKTE KONUŞULDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADINA YÖNELİK ŞİDDET VALİLİKTE KONUŞULDU


 

Haber Merkezi

Mersin Valisi Ali İhsan Su başkanlığında“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” kapsamında düzenlenen ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Mücadelede İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Toplantısı’ yapıldı.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantı; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın birlikte çalışması sonucu 2020-2021 yılları arasında 75 madde ile yürürlüğe girdi.

Toplantı öncesi bir konuşma yapan Vali Ali İhsan Su; aile içi ve kadına yönelik şiddetin tüm dünyada çözümlenmesi gereken sorunlardan biri olduğunu kaydederek, ülkemizde ve ilimizde bu anlamda çok ciddi çalışmaların yürütülmeye devam ettiğini ifade etti. Anayasa’nın bu konuda belirli ilkeleri ortaya koyduğunun altını çizen Vali Su, 6284 sayılı kanun kapsamında yasal düzenlemelerin gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyerek; “Bu çerçevede de sorumlu olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşları, bu alanda çalışmalarını özverili bir şekilde yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu kapsamda aile içi şiddeti ve kadına yönelik şiddeti önlemede mücadele konusunda İçişleri Bakanlığımızın yayımladığı genelge doğrultusunda ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Koordinasyon Toplantısını’ gerçekleştiriyoruz.”dedi.

Daha sonra Mersin Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürlüğü’nde görevli Sosyolog Savaş Kara tarafından ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetle Mücadele’de yürütülen faaliyetler hakkında yapılan bilgilendirme ve Mersin şiddet haritasının çıkarılması konulu sunumu yaptı. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi, genel değerlendirme ve alınan kararların ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA