ESKİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM KAMPÜSÜ OLUYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESKİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM KAMPÜSÜ OLUYOR!


 

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 2014’te merkez kampüse taşınması ile boşalan ve kaderine terk edilmesi ile adeta yağmalanan eski binasının olduğu alan eğitim kampüsü oluyor!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Akdeniz Belediyesi, kaderine terk edilerek yok olan milli servet niteliğindeki Eski Tıp Fakültesi binası için harekete geçti.

İlk olarak Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın, söz konusu binanın eğitim merkezi olması için başlattığı çalışmalara Büyükşehir Belediyesi de dahil oldu.

MERSİN ÜNİVERSİTESİ İLE PROTOKOL YAPILACAK

Konuyla ilgili önceki gün yapılan Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında; üniversite öğrencilerinin ve diğer öğrencilerin barınmalarını karşılamak amacıyla Gülnar’da öğrenci yurdu açılması ile merkez Akdeniz ilçesinde yıllardır atıl durumda bulunan eski Tıp Fakültesi Hastanesi binasının da mesleki eğitim merkezi, kreş ve yurt olarak kullanılması için Mersin Üniversitesi Rektörlüğünce Büyükşehir Belediyesine 8 yıl süreyle tahsis edilmesine ilişkin teklif meclis üyelerinin görüşüne sunuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, teklife ilişkin açıklamasında, şunları söyledi:

“Mersin Üniversitesinin Gülnar’da bir yurdu var. Rektörle yaptığımız temaslar neticesinde Büyükşehir Belediyesi olarak burayı işletme konusunda bir karar vardık. Burayı bize tahsis edebileceklerini söylediler. Aramızda protokol yapacağız. Üniversitede okuyan öğrencileri orada barındıracağız ama çevre kırsal mahallelerden ilköğretim, lise düzeyinde öğrencilerimizin de orada barınmalarını sağlayacağız. Öte yandan, eski Mersin Üniversitesi Hastanesi binası şu anda atıl durumda. Orada da yine meslek edindirme merkezi yapacağız. Yurt ve kreş olarak düzenleyebiliriz. O binanın da bize 8 yıllığına tahsisi sağlanacak. Rektörümüz Ahmet Çamsarı’ya, bu işbirliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu işbirliği, Mersin’e örnek teşkil ediyor. İşte bu şekilde Mersin ayağa kalkabilir, önemli hizmetler yapabiliriz.”

Akdeniz Belediye Başkanı Muhammet Mustafa Gültak da aynı binada limanda çalışacak vinç operatörlerini yetiştireceklerini, Çukurova Kalkınma Ajansından paranın geldiğini ve projenin başlama aşamasında olduğunu söyledi. Proje kapsamında en az 200 kişiyi işe başlatacaklarını dile getiren Gültak, üç kurum birlikte söz konusu binada güzel bir kompleks yapma önerisinde bulundu.

Bazı alanlarda Akdeniz Belediyesi ile işbirliği yapacaklarını belirten Seçer ise teklifi direk oylamaya sundu. Teklif, oy birliğiyle kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA