TİYATROCULAR KENT İÇİN İŞ BAŞINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TİYATROCULAR KENT İÇİN İŞ BAŞINDA


 

Yeni yönetimi ile Mersin’in yaşanılabilir bir kent olması için sanatla mücadele etmeye devam eden Mersin Tiyatro Derneği, kenti sanatın birleştirici gücü etrafında buluşturmaya davet etti.

GİZEM EKİCİ

Mersin’in kültür-sanat yaşamına önemli katkılar sunan Mersin Tiyatro Derneği, 30 Aralık 2019 tarihinde yaptığı 4. Olağan Genel Kurulu sonrası görev dağılımı yaparak, gazetecilerin karşısına çıktı.

Kamuoyunu yeni dönem çalışmaları ile ilgili bilgilendiren METİD Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kayadelen, Başkan Yardımcısı Güler Cengiz, Sekreter Ramazan Durak, Sayman Deniz Tümkaya, Üyeler; Orhan Özdemir, Özgür Ahmet Gönenler ve Semir Bolat kent dinamiklerine destek çağrısı yaptı.

“CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ”

Başkan Kayadelen, yönetim kurulunun tıpkı önceki dönemlerde görev alan yönetim kurulları gibi kentteki tiyatral çalışmaları artırmak, halkı tiyatroyla daha yoğun buluşturmak ve sanatsal projeler üretmek için canla başla çalışacağını söyleyerek. “Bu vesileyle önceki dönemlerde görev alan kurul üyesi tüm arkadaşlara, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

2013 yılında Mersin'de bulunan tiyatro gruplarını bir çatı altında toplamak, ortak projelerle tiyatro sanatının sorunlarını gidermek ve daha kaliteli ortamlarda çalışmak amacıyla 4 tiyatro gurubu tarafından kurulan Mersin Tiyatro Derneği, bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarını genişleterek sürdürmüştür.

6 YILDA MERSİN’İN SANAT HAYATINI DEĞİŞTİRDİLER

Derneğimiz, kuruluş amacı ve vizyonu doğrultusunda çalışmalarıyla, 6 yıl gibi kısa bir sürede Mersin’in sanat hayatını değiştirecek, geliştirecek önemli projelere imza atmıştır;

Kentimizdeki sivil toplum örgütleriyle, meslek odalarıyla, derneklerle sayısız ortak proje, dernek üyesi gruplarımızın sahnelediği onlarca yeni oyun, temel oyunculuk, drama, kukla yapım, tiyatro eleştirmenliği ve dramatik yazarlık eğitimleri, yerel tiyatroların Mersin’de tanınırlılığının artması, yerel gruplara yönelik salon fiyatlarına indirim uygulanması, yerel grupların oyunlarının Türkiye çapında festivallerde yer alması ve Mersin’e uluslararası bir tiyatro festivalinin kazandırılması, ilk akla gelen çalışmalarımız ve başarılarımız olarak göze çarpmaktadır.

Her biri tek başına kazanılması zor olan bu başarıları birlik, beraberlik ve dayanışma içinde Mersin Tiyatro Derneği olarak gerçekleştirmiş olmanın haklı gururunu yaşamaktayız” diye konuştu.

“MERSİN’İN YAŞANILABİLİR BİR KENT OLMASI İÇİN SANATLA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

METİD Başkanı Melih Kayadelen, yeni dönemde de benzeri çalışmalara devam ederek belediyelerle, STK’larla ve sanatın diğer dallarını icra eden derneklerle iletişim ve işbirliği içerisinde Mersin’in daha yaşanılabilir bir kent olması için sanatla mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

Kayadelen, gerek festivalde gerekse de festival dışında kente getirilecek oyunlarla, atölyelerle, Mersin’deki sanatçıların gelişimine katkı vermeye, halkın farklı sanatçılarla buluşmasını sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

“ULUSLARI VE TOPLUMLARI BİRLEŞTİRİCİ GÜÇ SANATTIR”

“Ulusları ve toplumları birleştirici güç sanattır” diyen Başkan Kayadelen, açıklamasını şöyle tamamladı; “Bir ülkenin, bir şehrin sanatı ve sanatçıları o toplumu yaşanılır kılar. Bu nedenle bu ülkede yaşamış ve yaşamakta olan kültürleri kavramayı ve bu kültürü sanatla ileriye taşımak gerekliliği içinde yolumuza devam ediyoruz. Farklı kültürlerin yaşama biçimlerini öğrenip sanat yoluyla insanlara ulaştırmak çalışmalarımızın önemli bir ayağını oluşturmaya devam edecektir. Değiştirmek, dönüştürmek ve geliştirmek amacı olan sanatçılar, günümüzde olduğu gibi, tarihin her döneminde zorluklarla, baskılarla boğuşarak sanatını icra etmek zorunda kalmıştır. Çünkü sanatın birleştirici ve aydınlatıcı gücünden her dönem rahatsızlık duyan bir kesim olmuştur.

Mersin Tiyatro Derneği olarak daha iyi, daha çağdaş ve barış içinde yaşayabilmek için mücadelemizi sanatla sürdürmeye devam edeceğiz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA