YASA DIŞI HUKUK DANIŞMANININ HAPİS CEZASI ARTTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YASA DIŞI HUKUK DANIŞMANININ HAPİS CEZASI ARTTI


 

Haber Merkezi

Erdemli’de yetkisi olmadığı halde yasa dışı hukuki danışmanlık, sigortacılık, aracılık hizmetleri yapan ve Mersin Barosu olarak hakkında suç duyurusunda bulunduğu şirket yetkilisi S.Ç. ‘nin Erdemli 2. Asliye Ceza Mahkemesine çok sayıda avukat katıldı.

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, yönetim kurulu üyesi ve Erdemli İlçe Temsilcisi Av. Fahrettin Gürsoy, Avukat Hakları Merkezi Başkanı Av. Elçin Özkan Yiğit ile çok sayıda avukatla birlikte, Erdemli’de yetkisi olmadığı halde yasa dışı hukuki danışmanlık, sigortacılık, aracılık hizmetleri yapan ve Mersin Barosu olarak hakkında suç duyurusunda bulunduğu şirket yetkilisi S.Ç. ‘nin Erdemli 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasına vekil olarak katıldı. Mahkeme sanık S.Ç.’ye 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası vererek, sanığın bu kez cezası arttırıldı. Mahkeme ayrıca, cezai indirim yapılmamasına ve afişlerin imha edilmesine karar verdi.

Avukatların yetki alanına girip haksız kazanç sağlayıp, vatandaşları yanlış yönlendirerek zarara uğrattığını tespit ettiği yasa dışı şirket yetkilisi S.Ç. hakkında, Mersin Barosu Başkanlığı tarafından, 27.05.2019 Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusu üzerine, 16.01.2020 tarihinde gerçekleşen duruşmada sanık S.Ç’nin Avukatlık Kanunu’nun 35. maddesi yollamasıyla 63/3 maddesine muhalefet suçunu işlemesi sebebiyle, alt sınırdan 1 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, Sanık S.Ç.’nin, eylemini aynı suçu değişik zamanlarda, aynı mağdurlara yönelik birçok kez gerçekleştirdiği gerekçesiyle, cezası takdiren ¼ oranında artırılarak 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Sanığın sabıka kaydından gözlemlenen suç işleme eğilimleri, kişiliği ve yargılama sürecinde pişmanlık gösterdiğine dair olumlu kanaate ulaşılamadığı göz önünde bulundurularak hakkında cezai indirim yapılmadı. Karar kesinleştiğinde, binaya astıkları devasa afişlerin imha edilmesine karar verildi.

Kararı değerlendiren Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Hem avukatlarımızın yetkisini hukuksuzca gasp eden, hem de vatandaşları hak kaybına uğratan bu tür ehliyetsiz, yasa dışı  hukuk danışmanlarına gözümüzü kapatmayacağız, onlara da göz açtırmayacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA