SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE MUT SESSİZLİĞİ HAKİM! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE MUT SESSİZLİĞİ HAKİM!


 

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mut Devlet Hastanesi’ndeki uzman doktor yetersizliğini Meclis gündemine taşıdı. 63 bin nüfuslu ilçede yeterli uzman olmamasını eleştiren Gökçel, hastaların 80 kilometre uzaklıktaki Silifke’ye veya 170 kilometre uzaktaki Mersin Şehir Hastanesine gitmek zorunda bırakıldığını söyledi.

Bu açıklamanın ardından İl Sağlık Müdürü Dr. Bahçacı, Mersin’de 2020 yılında inşaatına başlanacak sağlık yatırımlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında Mut ile ilgili hiçbir bilgi vermeyen Bahçacı, kentteki sağlık yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini dile getirdi. Bahçacı, Sağlık Bakanlığı, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ve Mersin Valiliğinin destekleri ile 2020 yılı içerisinde ihalesini yapacakları projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ettiklerini kaydetti.

SİLİFKE’YE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ

Sağlık yatırımlarını koruyucu sağlık hizmetleri, tedavi edici sağlık hizmetleri ve acil sağlık hizmetleri başlığı altında ele aldıklarını ifade eden Bahçacı, “Koruyucu sağlık hizmetleri alanında Tarsus, Erdemli ve Bozyazı sağlık komplekslerimiz 2019 yılında tamamlanarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Bu binalarımız İlçe Sağlık Müdürlüğü olmasının yanı sıra sağlıklı hayat merkezi, kanser erken tanı ve teşhis merkezi, aile sağlığı merkezi ve 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarını da bünyesinde barındırmakta.

Silifke ilçemizde ki sağlık kompleksimiz ve 20 ünitlik ağız diş sağlığı merkezimizin kabulü yaptık. Önümüzdeki günlerde hizmete alacağız. Burası hizmete girdiğinde Silifke ve civar ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımız ağız ve diş sağlığı hizmetlerinden daha etkin bir şekilde faydalanacaklar.

İl merkezinde Akbelen Sağlıklı Yaşam Merkezi, 9 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Hizmet Binasının inşaatı hızla devam ediyor. Bu yıl Nisan-Mayıs gibi hizmete alacağız. Anamur Sağlıklı Yaşam Merkezinin müteahhite yer teslimini yaptık. İnşaatı başladı. Burasını da bu yılsonunda teslim alacağız” dedi.

“YALINAYAK ASM VE MEZİTLİ GÖÇMEN SAĞLIĞI MERKEZİ İNŞAATINA BAŞLIYORUZ”

İl merkezinde Yalınayak Mahallesi ve Mezitli Göçmen Sağlığı Merkezi için belirlenen alanlar ile ilgili kamulaştırmanın yapıldığını söyleyen Bahçacı “Kısa süre içerisinde ihalesini yapacağımız bu iki sağlık tesisinin finansman sorununu çözdük. Yalınayak Mahallesinde yapacağımız ASM de 6 aile hekimi ile Acil Sağlık Hizmetleri istasyonu, Mezitli Göçmen Sağlığı Merkezimizde ise 8 aile hekimi ile Sağlık Hizmetleri istasyonu hizmet verecek. Bu iki sağlık tesisini de bu yılsonunda hizmete alacağız” ifadelerini kullandı.

“MEZİTLİ DEVLET HASTANESİNİN PROJE İHALESİ 26 KASIM’DA YAPILDI”

Yıllardır Mezitli’ye yapılması planlanan hastane ve ağız diş sağlığı merkezinde değinen Bahçacı, “Uzun süredir planlama aşamasında olan, arsa konusunda birçok sıkıntı yaşanan 150 yatak ve 50 ünitelik Mezitli Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezinin hayata geçirilmesinde yaşanan sorunları çözdük. Kuyuluk mevkiinde Orman Bölge Müdürlüğüne ait yaklaşık 280 dönümlük arazinin sağlık tesisi alanı olarak işaretlenmesini sağladık. Zorlu süreci geride bırakarak proje ile ilgili en önemli adımı attık. Ekim ayının son gününde sevindirici bir gelişme oldu. Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Mezitli 150 Yataklı Devlet Hastanesi Uygulama Projeleri ve İhale Dokümanlarının Hazırlanması için ihale duyurusu yaptı. İhale 26 Kasım 2019 tarihinde yapıldı. Bu sürecin tamamlanmasından sonra burası ihale edilerek en kısa sürede Mersin halkına hizmet vermeye başlayacak” ifadelerini kullandı.

“ANAMUR’UN UZUN SÜREDİR BEKLEDİĞİ 150 YATAKLI HASTANE HİZMETE GİRDİ”

Mersin'in Anamur ilçesinde TOKİ tarafından inşa edilen 150 yataklı Anamur Devlet Hastanesi hizmet binası tamamlanarak 2019 yılı Aralık ayında hizmet vermeye başladığını ifade eden Bahçacı “Anamurlu hemşerilerimiz bu hastanenin hizmete girmesi ile birlikte daha nitelikli bir sağlık hizmetine kavuştular. Sonuçta burası Anamurluların yanı sıra Bozyazı ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza da hizmet verecek” diye konuştu.

Bahçacı Mersin’de birçok sağlık yatırımın ise ihale ve planlama aşamasında olduğunu belirterek bu yatırımların; 5 Hekimli Yenitaşkent ASM, Mersin Toroslar 112 ASHİ Binası, Mersin Tarsus 112 ASHİ Binası, Kale Yolu Sağlıklı Yaşam Merkezi-İlçe Sağlık Müdürlüğü-Aile Sağlığı Merkezi ve 112 ASHİ binası olduğunu ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA