“BİR KİŞİNİN GÜNAHINI TÜM ÇUKUROVA ÇEKİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BİR KİŞİNİN GÜNAHINI TÜM ÇUKUROVA ÇEKİYOR”


 

Tarım Orman Bakanlığı, Mezitli’de ormanlık alana dikilen 4 bine yakın narenciye ağacını kesti. Henüz yeni ağaçların dikimine başlamayan bakanlığa, narenciyeleri diken vatandaşlar tepki göstererek, “Bir kişinin günahını tüm Çukurova çekiyor” dedi.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de yaşanan ağaç katliamının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı, orman arazisine ait olan yerlerde dikili narenciye ağaçlarını kesmeye başladı. Mezitli’nin Yörükler Mahallesi’nde yaklaşık 4000 narenciye kesimi yapılmasının ardından narenciyeyi diken vatandaşlar tepki gösterdi.

4000 kadar narenciye ağacının kesilmesinin sorumlusunun rant uğruna ormanı talan eden kişiler olduğunu söyleyen Hüseyin Bayraktar, “Burada bizim bir suçumuz yok. orman arazisi bile değil ama kestiler ağaçlarımızı. Hepimiz buradan ekmek yiyoruz, kimsenin hakkına girdiğimiz de yok. Bu alanların dışında kalan her yer bizlerin tapulu arazisi, sadece ortada kalan bu bölmede tapumuz yoktu. Bir kişinin yaptığı hatayı tüm Çukurova çekiyor” dedi.

“UMUDUMUZ BURASIYDI”

Atalarından kalan tarım arazileri olduğunu söyleyen Nebi Çoban, “Buralarda hiç çam ağacı yoktu. Dedemler burada koyun, keçi yetiştiriyordu. Elimizden geldiğince toprakladık buraları. Bir kişi yüzüne binlerce kişi ekmeğinden oldu. Başka geçinecek bir şeyimiz yok. Umudumuz burasıydı, hepimiz çok üzüldük” diye konuştu.

NELER OLMUŞTU?

Mersin Mezitli İlçesi Eski Mezitli Mahallesi’nde 1 gecede 72 dönüm alanda bulunan binlerce karaçam ağacı kesildi. Devlet Hastanesi yapımı için ihale edilen arazinin hemen yanında gerçekleşen katliamın rant için yapıldığı iddia edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA