ŞİNASİ DEVELİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞİNASİ DEVELİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI


 

Geçtiğimiz gün hayatını kaybederek Mersin halkını üzüntüye boğan 100 yaşındaki duayen avukat, Araştırmacı ve Yazar H. Şinasi Develi, son yolculuğuna gözyaşları ile uğurlandı.

GİZEM EKİCİ

Mersin’in hafızası olarak da tanınan Şinasi Develi için ilk tören bir dönem başkanlık da yaptığı Mersin Barosu’nca Mersin Adliyesi bahçesinde düzenlendi.

Törene; CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Baro yönetim kurulu, avukatlar, önceki dönem Baro Başkanları Şengün Erdoğan, Halit Akın, İsa Gök ve Ali Er, Şinasi Develi’nin oğlu Etem Develi ile torunu Cavide Develi, hakimler ve savcılar katıldı.

Törende konuşma yapan Baro Genel Sekreteri Adnan Günbay, “Mersin Barosu’nun yaşayan efsanesi, önceki dönem Baro Başkanımız Av. H. Şinasi Develi’yi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Öncelikle Şinasi Bey’in oğlu Av. Etem Develi ve torunu Av. Cavide Develi huzurunda, ailesine ve tüm meslektaşlarımıza baş sağlığı diliyorum. Şinasi Bey’in vefat haberi basında, Mersin’in dev çınarını kaybettiği benzetmeleriyle verildi. Şinasi Beyin uzun yaşamına yapılan çınar benzetmesi atıftan öte, bir gerçeği ifade etmek için kullanıldığını düşünüyorum. Şinasi Bey sadece bir avukat olarak değil, bir Mersin sevdalısı olarak, Mersin’i her anlamda kültürel ve toplumsal yaşamın içerisinde sürekli üretim içerisinde yer aldı. Bu konularda birçok kitap yazdı. Birçok gazete ve dergide yazılar yazdı. Mersin’in tarihine ışık tuttu. Kendisini çok özleyeceğiz. Mekânı cennet olsun” dedi.

Daha sonra önceki dönem baro başkanları da tek tek söz alarak, Şinasi Develi ile ilgili anılarını anlattılar. Törenden sonra Av. Şinasi Develi, öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Akbelen Mezarlığında defnedildi.

Develi daha sonra Müftü Camisi’nde düzenlenen törenin ardından Akbelen Şehir Mezarlığı’na defnedildi.

ŞİNASİ DEVELİ KİMDİR?

Av. Şinasi Develi, 1920 Karaman doğumlu. 1944 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak, 1948 yılında Mersin Barosuna 45 numaralı sicille kaydolup, avukatlık mesleğine başladı. 1964-1974 yılları arasında Mersin Barosu Başkanlığı görevini yürüten Av. Şinasi Develi, fiili olarak 72 yıl avukatlık yapmıştır.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA