SURİYELİ AVUKATTAN MERSİN’E İLAÇ FABRİKASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SURİYELİ AVUKATTAN MERSİN’E İLAÇ FABRİKASI


 

Haber Merkezi

Mersin Çalışma İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü İşverenlere yönelik faaliyetlerine Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni kurulacak firmalara yönelik ziyaretleriyle devam ediyor.

İŞKUR İl Müdürü Halil Bozkurt, MTOSB’de fabrika kurulum çalışmaları halen devam eden, ilaç sektöründe faaliyet gösterecek olan Apiana Özel Sağlık Hizmetleri fabrikasını ziyaret ederek firma yetkilileri ile görüştü.

Fabrika hakkında bilgiler veren Apiana Özel Sağlık Hizmetleri Suriyeli firma sahibi Reem Kayalı, savaş öncesi Suriye’de avukatlık yaptığını, babasının eski Suriye Ceza Mahkemesi başkanlarından olduğunu, anneanne tarafının Türk kökenli olduğunu ve bu nedenle Türkiye’ye yakınlık duyduğunu yatırımda Türkiyeyi seçtiklerini belirtti.

MTOSB'de çalışmaların devam ettiğini ve 2020 sonuna doğru üretime başlamayı planladıklarını anlatan Reem Kayalı, ilaç sektöründe günlük üretim kapasitesiyle kısa sürede Türkiye'nin sayılı tesislerinden biri haline gelmeyi hedeflediklerinin altını çizdi, İlk etapta 13 farklı beşeri ilaç üreteceklerini söyleyen Kayalı, tesiste en az 150 kişinin çalışacağını ifade etti.

MTOSB’de yeni açılacak olan fabrikaları yakından takip ettiklerini söyleyen İŞKUR İl Müdürü Halil Bozkurt da, Mersin’e yapılacak yeni yatırımları desteklediklerini, İŞKUR olarak istihdama katkı sağlamanın birinci hedefleri olduğunu, aktif işgücü politikaları kapsamındaki teşvik ve desteklerle her zaman işverenlerin yanında olduklarını belirtti.

Firma yetkililerine teşvik ve destekler hakkında bilgiler veren Bozkurt, “İŞKUR’un ilave istihdam yapan işverenlere sağladığı birçok teşvik paketi bulunmaktadır. Program kapsamında ilave istihdam desteği, asgari ücret desteği, kadın genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların desteği, 5 puanlık indirim desteği verilmektedir.

Ayrıca istihdamın kalıcı hale gelmesine yönelik devletin sağladığı teşviklerde bulunmaktadır. Mesleki beceri geliştirme teşvikleri kapsamında işbaşı eğitim programı başta gelmekte olup, İşbaşı eğitim programında personellere tecrübe kazandırılması amaçlanmaktadır. Mesleki Eğitim ve İşbirliği Protokolü (MEGİP) ile de personellerin teorik bilgilerle beraber tecrübe kazanması amaçlanmaktadır. İstihdam seferberliği kapsamında sağlanan teşvikler de, hem işverenler için hem de personeller için olumlu sonuçlar vermektedir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA