ROMANLARA DESTEK AVUSTURALYA’DAN | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ROMANLARA DESTEK AVUSTURALYA’DAN


 

Avustralya Büyükelçisi Marc Innes Brown, Romanların hasır kargı atölyesini ziyaret ederek hasır sepet aldı. Brown, Roman kadınlarının iş yaşamında olmasından memnun olduğunu söyledi.

GİZEM EKİCİ

Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Marc Innes Brown, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu’na (AKROMFED) ve hasır kargı atölyesine ziyaretlerde bulundu.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in eşlik ettiği Brown, Roman kadınlarının yaptığı hasır kargı atölyesini gezdi. Kargı yapmayı da öğrenen Brown, beğendiği bir hasır sepeti satın aldı. ‘Roman Kadınlar İşe Çocuklar Kreşe’ Projesi kapsamında Toroslar ilçesinde oluşturulan hasır kargı atölyesini gezen Brown, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu (AKROMFED) Başkanı Ali Daylam'dan projeyle ilgili bilgiler aldı ve kreşi de ziyaret etti.

Gezinin ardından AKROMFED'de düzenlenen toplantıda konuşan Büyükelçi Brown, projeye küçükte olsa bir katkı yapmaktan mutlu olduklarını belirtti. Brown, “Özellikle kadınların ve çocukların olduğu bu projeye katkı sağladığımız için mutluyum. Toplumsal cinsiyet eşitliğini önemsiyoruz, kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesi lazım" dedi.

İŞKUR, Toroslar Belediyesi ve Akdeniz Belediyesi’nin çok büyük destekleri olduğunu söyleyen Daylam, “Ben kurumlarımızın desteklerinin önemli olduğunu düşünüyorum. Romanlar olarak bazı şeyleri kendi başımıza halledemiyoruz. Destek verilmesi çok önemli bizlere” diye konuştu. Özellikle kadınlara sağladıkları istihdamdan dolayı İŞKUR’a teşekkür eden Daylam, “Kadınlarımız hem meslek öğreniyor, hem de para kazanıyor. Roman kültürünün de bu şekilde sürdürülüyor olması çok önemli” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA