MUHTAR DİRENİYOR, MERSİNLİLER DESTEK VERİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MUHTAR DİRENİYOR, MERSİNLİLER DESTEK VERİYOR


 

Üzüm asmalarının acısını yaşayan Eski Mezitli Mahallesi Muhtarı Veysel Gılıçoğlu’nu Mersinliler yalnız bırakmadı. Meslektaşları ve birçok kurum temsilcisinin ziyaret ettiği Gılıçoğlu, “Akşamdan sabaha başımıza ne geleceği belli değil” diye konuştu.

GİZEM EKİCİ

Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde orman talanını engellemek için verdiği mücadeleyle dikkat çeken mahalle muhtarı Veysel Gılıçoğlu’nun iki serası kimliği belirsiz kişilerce talan edilirken, binlerce örtü altı üzüm asması da kesilerek yok edildi. Gılıçoğlu’nun acısını paylaşmak için Mezitli ilçesindeki bütün muhtarlar dayanışmak için seranın önünde toplanarak destek verdi.

Mezitli’de geçtiğimiz günlerde orman arazisinde yapılan katliamın organize bir suç olduğunu söyleyen ve yapan kişilerin bunu sık sık yaptığını dile getiren Eski Mezitli Mahallesi Muhtarı Veysel Gılıçoğlu’nun, kendine ait 2 serada bulunan 400 üzüm asması katledildi. Yapanların aynı kişiler olduğunu söyleyen Gılıçoğlu, adaletin acilen yerini bulması gerektiğini söyledi. Çocukları gibi baktığı üzüm asmalarının başına bunların gelmesine çok üzülen Gılıçoğlu’na destek olmak için birçok kurum temsilcisi, muhtar ve vatandaş seranın önünde toplandı.

“VATANDAŞ ARTIK DEVLETLE, GAYRİ MEŞRU ŞEYLER ARASINDA GİDİP GELİYOR”

Herkesin desteği için teşekkür eden Gılıçoğlu, “Bu bir felaket ve bu felakette insanın manevi desteğe ihtiyacı oluyor. Diyecek bir şey bulamıyorum. Bizler ne için varız, emniyet neden var, devlet neden var? Çünkü bu ülke kanunlarla yönetiliyor. Tehdit altında kalıyoruz ve kimse ilgilenmiyor. Devletin kanunu kime yarıyor bilmiyorum. Orman kanunlarıyla yönetelim o zaman, isteyen istediği adaleti kessin. Benim seralarımdaki üzümlerin kesilmesiyle, bana verilen zararla da yılmadım. Canımızın son damlasına kadar bu ülkeyi savunmaya devam edeceğiz. Olay gününden beri herkes çok yardımcı oldu ve yanımızda oldular. Bu birlik ve beraberlik bitmesin” dedi. Yaşanılanın ülke için büyük bir olay olduğunu söyleyen Gılıçoğlu, “Vatandaş artık devletle, gayri meşru şeyler arasında gidip geliyor. Az önce arkadaşlarda söyledi, akşamdan sabaha başımıza ne geleceği belli değil. Bu kişiler adalet önünde gerçek bir ceza alsın ki bir gecede başka bir şeyle tehdit edilip bunları yaşamayalım. Çok profesyonel bir iş, önceki katliamda da olduğu gibi basit bir olay değil. Bu üzümler ağlıyor burada. Onlarında canları var” dedi.

“UMARIM BU OLAYLARIN DEVAMI GELMEZ”

Asmanın da aynı çocuk gibi büyütüldüğünü söyleyen Mersin Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Mahmut Sakallı, “Bunu yapmak caniliktir. Bu bir kişinin işi de değil. Bıçkıyla kesilmiş, yani bıçkıyla bir gecede bir kişi yapamaz bu katliamı. Üzücü bir durum biz elimizden gelen bir şey varsa gereken yardımı yaparız. Umarım bu olayların devamı gelmez. Bugün muhtarıma yapılan yarın başkasına da yapılabilir” dedi.

“BU YAŞANAN KATLİAM”

Yaşananın bir katliam olduğunu söyleyen Çankaya Mahallesi Muhtarı Bülent Ballı, “Bu kişilerin bir an önce yakalanması gerekiyor. Bu olayın benzerlerinin yaşanmaması için ormanları korumak için yeni bir yasa çıkarılması, yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Ağaçlandırılan yerlerin yeniden kesilmemesi için caydırıcı cezalar olması gerek. Yoksa bu kişiler 3-5 yıl hapis yatıp çıktıklarında yine aynı şeyleri yapabilirler. Bakanlığımızın buna bir el atması gerekiyor. Biz kamu denetçileriyiz. Bizler mahallelerde olan küçük sorunları, büyük yerlere iletmek zorundayız. Bu takipte de her zaman varız” diye Gılıçoğlu’na destek olduğunu belirtti.

Ormanların kesilmesine duyarsız kalsaydı bu başına gelmeyecekti diyen 75. yıl mahalle muhtarı Yakup Aytekin, “Bu sadece eski Mezitli mahalle muhtarına yapılmış bir hakaret değil, tüm Türkiye’ye yapılmış bir hakaret. Bizler görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. bu insanlar cezalandırılmazsa herkes gücünün yettiğine haince zarar verir. Muhtarımızın da ekmek teknesiyle oynanmış” diye konuştu.

“DEVLETİN İNSANINA BU KORKUYU YAŞATMAMASI GEREKİR”

Yaşanılanların nedeninin belli olduğunu söyleyen Muhtar Ali Kıratlı, “Sadece bu katliam gündeme getirildikten sonra, dur diyen muhtarın şahsına karşı yapılan canice bir eylem. Ben bunu yapanlara insan diyemiyorum, bunlar mahluk. Yapanların ortaya çıkacağını biliyorum. Ama beklentimiz maddi değil, manevi bir destek. Doğa katliamına dur diyen bir insanın sırf doğayı sevmesinden dolayı bunu yaşaması çok kötü. Buraya ilk geldiğimizde sesli konuşan arkadaşlar bugün daha sessiz. Neden? Çünkü bize de yaparlar mı diye korkuyorlar. Devletin insanına bu korkuyu yaşatmaması gerekir. Orman katliamında bir kişi çıktı. Ben sarhoştum 1500 ağacı kestim dedi. Şurada 400 tane ağacı bir kişinin bir gecede yapabileceğine inanıyor musunuz? Biz bu insanlara bizlere yaptıkları gibi cevaplar vermeyeceğiz. Burası muz cumhuriyeti değil. Devlet vatandaşına sahip çıkacak ki vatandaş korkmayacak. Bunları yapanları lanetliyorum” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA