ANAMUR’U SELDEN SONRA FIRTINA VURDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR’U SELDEN SONRA FIRTINA VURDU!


 

Türkiye’nin yerli muz üretim üssü Mersin’in Anamur ilçesi bir arayla ikinci afeti yaşadı! 24 Aralık’ta sel vuran Anamur’u 24 Ocak’a fırtına vurdu! Etkili olan fırtına, seralarda zarara yol açtı.

HEDİYE EROĞLU

Türkiye’nin önde gelen tarım kentlerinden Mersin’de, etkili olan aşırı yağmurlardan etkilenen tarım arazilerini son olarak fırtına vurdu. Türkiye’nin yerli muz üretim üssü Mersin’in Anamur ilçesi bir arayla ikinci afeti yaşadı! 24 Aralık’ta sel vuran Anamur’u 24 Ocak’a fırtına vurdu!

Bölgede, akşam saatlerinde etkisini gösteren fırtına muz seralarında zarara neden oldu. Anamur İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelince muz seralarında yapılan hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARINDAN SONRA ORTAYA ÇIKACAK

Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, bölgede incelemelerde bulundu. Gümüş, Kaledran Anıtlı Mahallesi'nde açık muz seralarında etkili olan fırtınanın, Bozyazı Tekmen Mahallesi'nde de seraları yıktığını kaydetti. Tüm ekiplerin üreticilerden gelebilecek şikayetlere göre teyakkuzda olduğunu anlatan Gümüş, naylonların da uçtuğunu dile getirdi. Kaledran bölgesinde açık muz serası ve meyve ağaçlarının etkilendiğini kaydeden Gümüş, çilek seralarının da fırtınadan etkilendiğini belirtti. Zararın hasar tespit çalışmalarından sonra ortaya çıkacağı kaydedildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA