HASTANE BATMADIYSA MAAŞLAR NEDEN ÖDENMİYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HASTANE BATMADIYSA MAAŞLAR NEDEN ÖDENMİYOR?


 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi çalışanları isyan bayrağını çekti. Hastanenin battığı iddialarını Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı her seferinde yalanlasa da çalışanlar dün 2 saatlik iş bırakma eylemi yaparak, nöbet ücretleri ve performans gibi ek ücretlerinin ödenmemesini protesto etti.

HEDİYE EROĞLU

Tıp Fakültesi Hastanesi önünde yapılan basın açıklaması ile haklarını isteyen sağlık emekçilerine; Türk Sağlık-Sen, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi, Mersin Tabip Odası ve Mersin Üniversitesi Asistan Hekimler Temsilciliği destek verdi. Yaklaşık 2 kişilik kalabalık gruba polis öncelikle hastane önünde açıklama yapmaya izin vermezken, müzakereler sonucunda poliklinik girişinin yan tarafında basın açıklaması yapılmasın için çıktı.

“ÜNİVERSİTE HASTANESİNDE SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ”

Grup adına basın açıklamasını okuyan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, “Üniversite hastanesinde sorunlar çözülmeli” çağrısı yaptı.

Mersin Üniversitesi Hastanesi çalışanları olarak mesleğe yakışır şartlar altında, emeklerinin karşılığını zamanında ve tam alarak hizmet sunmak istediklerini söyleyen Antmen, “Ancak uzun bir süredir bırakın iyi sağlık hizmeti vermeyi, ruhsal ve bedensel sağlığımızı bozacak şartlar altında çalışmaktayız.

8 AYDIR ÖDEME ALAMIYORLAR!

8 ay geriden gelen performans ücretlerinin ve ödenmeyen fazla mesai ücretlerinin, hastanenin mevcut mali durumu gerekçe gösterilerek ödenmeyeceği, yineleyen görüşmelerimiz sonucunda tekrarlandı. Bu durum artık bardağı taşıran son damla olmuştur.

Yıllardır idarecilerin her sıkıştıklarında hastanenin mali durumunu gerekçe göstererek emeğimize, alın terimize göz dikmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Mali durum bozuksa bunun suçlusu biz çalışanlar değiliz. Bunun suçlusu, sağlıkta dönüşüm politikaları ve sağlık sistemini yönetenlerdir.

BORÇ YÜKÜ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ OMUZLARINA YÜKLENİYOR

Hastane giderlerinin her yıl katlanarak artmasına karşın, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun  Sağlık Uygulama Tebliği kapsamında, üniversite hastanelerine yaptığı ödemelerin yıllardır artmaması, hatta dönem dönem azaltılması, hastaneleri borç batağına sürüklemektedir.

Tüm bu gerçeklere rağmen, borç yükünün sağlık çalışanlarının omuzlarına bindirilmek istendiği tuhaf bir durum ortadadır.

Hastane bütçesinin, kimi zaman ilaç ve sarf malzeme almaya yetmeyecek durumda olması, hastaların tedavilerinin ve ameliyatlarının gecikmesine; asistan, stajyer ve öğrencilerin eğitimlerinin aksamasına sebep olmaktadır.

Bu durumun sorumlusunun sağlık çalışanlarıymış gibi algılanması, sağlık çalışanları ve hastaları karşı karşıya getirmektedir. Ne yazık ki zaman zaman sağlıkta şiddete sebep olmaktadır. Bu şiddet kimi zaman canımıza kastetmektedir” diye konuştu.

İŞTE TALEPLER

Sorunları ve çözüm önerileri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Antmen, kendilerini oyalamaya çalışan yöneticilere şöyle seslendi; “Hastaneden alacaklı olduğumuz geçmiş dönemlere ait bütün ücretlerin bir an önce ödenmesini, haklarımız olan nöbet ücretlerinin, yoğun bakım nöbeti farklarının düzenli olarak yatırılmasını, döner sermaye ve performans ek ödemelerinin öğretim üyesi,  araştırma görevlisi , yardımcı sağlık personelinin yanı sıra diğer hastane personeline düzenli olarak ödenmesini, hastanenin mali durumunun gerekçe gösterilerek ücretlerimizde herhangi bir kesinti yapılmamasını, eğitim hakkımızın aksatılmayacak şekilde sürdürülebilmesi için uygun koşulların sağlanmasını talep ediyoruz.

“MÜCADELEMİZDEN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ”

Sağlık çalışanı köle değildir. Bizim derdimiz devletimizin verdiği görevle milletimize hizmet etmek, şifa dağıtmaktır. Geçim derdi olmadan sadece işimize odaklanmak istiyoruz. Bu uğurda üzerimize gelecek tüm baskılara göğüs germeye kararlıyız. Bu uğurda isteklerimiz kabul edilene kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu süreçte karşılaşacağımız hiçbir tehdit bizi yıldıramayacak, aksine kararlığımızı perçinleyecektir. Tek bir arkadaşımıza yapılan baskı hepimize yapılmış kabul edilecektir. Biz hastalarımız için, sağlık için, sağlıkçılar için buradayız. Taleplerimiz değerlendirilmedikçe mücadelemizden ödün vermeyeceğiz”.

REKTÖR ‘BATMADIK’ DEMİŞTİ!

MEÜ Rektörü Prof. DR. Ahmet Çamsarı ise Kasım 2019’da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin hastane ile ilgili sıkıntıları sorması üzerine, Türkiye genelinde üniversite hastanelerinin genel bir sıkıntısı olduğunu vurgulayarak, “Malzeme sıkıntımız var ama batık değiliz. Kayyum yok bizim hastanemizde. Hastaneyi biz yönetiyoruz” demişti.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA