BÜYÜKŞEHİR’DEN TERSANEYE ONAY! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’DEN TERSANEYE ONAY!


 

Türkiye’nin 40 yıldır Doğu Akdeniz’de tersane kurma projesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden bakanlığın istediği olumlu görüş çetin görüşmelerin ardından Cumhur İttifakı’nın Meclisteki sandalye üstünlüğünün devreye girmesi ile alındı.

HEDİYE EROĞLU

Yıllardır tersane projesinin bölgedeki doğal yaşamı yok edeceğini savunan çevrecilerin hukuksal mücadelesi sürerken yönetimin CHP’li meclis çoğunluğunun ise Cumhur İttifakı’nda olduğu Büyükşehir Belediyesi, kararını verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısının ilk oturumunda tersaneye ilişkin, Cumhur İttifakı’nın Meclisteki sandalye üstünlüğünün devreye girmesi ile olumlu karar alındı.

40 YILLIK HAYAL…

Mersin’in Silifke ilçesinde 1983’te yapımına başlanan ve 1985’te faaliyete geçen Silifke Taşucu Limanı’nda yapılması planlanan tersane projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2019 yılı Mayıs ayında onaylandı.

Bakanlığın onayı ile birlikte Doğu Akdeniz’in ilk tersanesi için çalışmalar hızlandı. 2003 yılında 49 yıllığına işletme ihalesini alan Mersin Ortak Girişim Grubu olan Akdeniz Taşucu Gem Sanayi AŞ (AKTER AŞ) de imar planı çalışmalarının tamamlanması için harekete geçti.

TERSANE İÇİR KARAR ÇAĞRISI MHP’DEN GELMİŞTİ

Konuyla ilgili yıllardır Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden çıkacak imar kararını bekleyen şirketin projeye hız vermesi ile Büyükşehir Meclisi’nde konu ilk olarak ocak ayında MHP’li Mahmut Tat’ın çağrısı ile gündeme geldi.

Ancak ocak ayında meclis üyelerinin konuyla ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığı yönündeki tartışmalar üzerine konu tekrar meclise iade edildi.

Mersin Büyükşepir Belediyesi’nin dün yapılan Şubat ayı meclis toplantısında konu yeniden gündeme geldi.

KOMİSYONDA Kİ ÇATLAK MECLİSE TAŞINMADI

3 CHP, 4 de Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyelerinin oluşturduğu İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Koordine ve İzleme Komisyonlarında hararetli tartışmalar yaşandı.

Tersane yatırımının; çevresel sorunlar yaratacağı ve doğal yaşam alanlarına zarar vereceği, turizm potansiyelini olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle komisyonlarda oy çokluğuyla reddedildi. Ancak Cumhur İttifakı’nda çatlağa yol açan karar meclise yansımadı. Komisyonda görev alan bazı Cumhur İttifakı üyeleri olumsuz görüş bildirmek istese de partilerin grup kararı alması ile karar mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.

CHP ve HDP red kararına destek verirken, mecliste sandalye üstünlüğüne sahip AKP ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nın olumlu oy vermesi ile 41 red, 30 kabul ve 2 çekimser oy sonucu komisyonun red kararı kabul edilmedi ve Büyükşehir’den tersane projesine onay çıkmış oldu.

2 CHP’Lİ ÇEKİMSER KALDI

Teklifle ilgili CHP’li Muhittin Ertaş söz alarak, “Mersin için Silifke için çok önemli bir konuyu oyladık. Kimlerin red, kimlerin olumlu oy verdiğinin tutanaklara geçmesini istiyorum” dedi.

Başkan Seçer, isimlerin kayıt ve tutanak altına alındığını belirtti. Öte yandan oylamada CHP’li Mehmet S. Nane ile S. Serhat Dövenci’nin çekimser oy kullandığı öğrenildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA