AKDENİZ BELEDİYESİ, GELECEĞİN YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ BELEDİYESİ, GELECEĞİN YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYOR!


 

Haber Merkezi

Akdeniz Belediyesi, “Geleceğin Parlayan Yıldızları” adıyla bir ilke daha imza atarak, ilçe sınırlarında bulunan okullarda okuyan zeki ve üstün yetenekli çocukları tespit ediyor. Mersin Üniversitesi ile işbirliğinde gerçekleşen proje ile tespit edilen zeki ve üstün yetenekli çocuklar, üniversiteye bağlı özel eğitim merkezine yönlendiriliyor.

Projenin tanıtım toplantısına Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ve Başkan Yardımcıları, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar; Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hakan Gündoğdu; Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Baykan, akademisyenler, öğretmen ve veliler katıldı.

“ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLARIMIZA TÜM İMKÂNLARI SUNACAĞIZ”

Toplantıda ilk söz alan Başkan Gültak; “‘Akdeniz’in Parlayan Yıldızları’ adlı projemizin temel amacı, üstün yetenekli öğrencilerimize, ilgi alanları doğrultusunda eğitim imkânı sunmak ve var olan kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlayacak tüm olanakları sağlamaktır. Bu proje gerçekten önemli çünkü öyle çocuklar vardır ki, kendilerine imkân sunulmadığı için geriye giderler. Hâlbuki onların özel ortamda, özel hocalarla ders alması gerekiyor. Çünkü onun dünyası başka, hayalleri büyük. Ülkesi ve dünya için çok şey yapabilecek. İşte biz bu çocuklarımız ve aileleriyle, üniversitemizle birlikte bizzat ilgileneceğiz” dedi. Başkan Gültak; Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de içinde yer aldığı projenin ilk etabında, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü uzmanları tarafından Akdeniz’de 121 okulun 25’inde, üstün yetenekli 25 çocuğun tespit edilip aileleriyle görüşüldüğünü belirtti.

“PROJEYE ÇOK BÜYÜK DEĞER VERİYORUZ”

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar da konuşmasında, “Birçok ülke, 20’inci yüzyılın ilk yarısından itibaren üstünlüklerini ispat etmek için, sporda, kültürde ve matematik-fen alanında üstün zekâlı öğrencilerin yetişmesi için özel okullar açmışlardır. Günümüzde de ülkemiz başta olmak üzere birçok ülke, kalkınma planları içerisinde bu okulların arttırılması ve burada okuyan öğrencilerin yetenek ve kapasitelerini geliştirmek amacıyla projeler geliştirmektedir. Mersin Üniversitesi olarak, akademisyenler olarak her konuda bu projenin yanındayız ve destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

“ÜSTÜN ZEKÂLILARLA İLGİLİ TİCARİ AMAÇ GÖZETMEYEN İLK PROJE”

MEÜ Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Hakan Gündoğdu ise konuşmasında,Türkiye’de ilk defa ticari bir amaç gözetmeksizin, üstün zekâlılarla ilgili proje geliştirildiğine dikkat çekerek herkese örnek olmasını diledi. MEÜ akademisyenlerinin, ilk etapta belirlenen 25 çocukla özel olarak ilgilenip ders vereceğini kaydeden Prof. Dr. Gündoğdu; “Üstün yetenekli çocukların her biri kendine özgü oluyor. İnternette çok da sağlıklı olmayan bilgiler olabiliyor. Bu nedenle çocuklarla ve velilerle tek tek çalışmamız gerekiyor. Çocukların sadece eğitim problemlerini değil, aynı zamanda yaşadıkları duygusal problemleri de çözmek için çaba göstereceğiz. Çünkü gerçekten de bu çocuklar, ülkemizin geleceği” dedi.

Akdeniz Belediyesi ile Mersin Üniversitesi işbirliğinde yürütülecek olan; “Akdeniz’in Parlayan Yıldızları Projesi” kapsamında Başkan Mustafa Gültak ve MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı arasında bir protokol imzalanacak. Belediye konferans salonunda yapılan proje tanıtım toplantı ise, plaket töreni ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA