LİMANDA VİRÜS TEDİRGİNLİĞİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMANDA VİRÜS TEDİRGİNLİĞİ!


 

Mersin Limanı’na Çin’den gelen siyah ay çekirdeğinin girişine koronavirüs korkusu nedeniyle izin verilmiyor!

HEDİYE EROĞLU

Türkiye, koronavirüs salgının ülkeye girmemesi için her noktada önlemleri artırmış durumda. Bu yerlerden biri de ticaret gemilerinin yanaştığı limanlar. Koronavirüs salgını karşısında Sağlık Bakanlığı limanlarda da önlemleri artırdı. Ticaret gemilerinin yanaştığı tüm limanlarda denetim yapılıyor.

Mersin Limanı’na Çin’den gelen siyah ay çekirdeğinin girişine koronavirüs korkusu nedeniyle izin verilmiyor!

Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Karaman, Türkiye'de geçen yıl yaklaşık 120 bin ton siyah ay çekirdeği tüketildiğini, söz konusu tüketimin büyük çoğunluğunun Çin'den ithal edildiğini aktardı.

Karaman, Çin'den düzenli ay çekirdeği ithal edildiğinin altını çizerek, "Koronavirüsten dolayı Çin'den gelen siyah ay çekirdeğinin Mersin Limanı'ndan girişine izin verilmiyor. Şu anda limanda bekletiliyor. Bekletilen ürünler 2 ay önce yüklendi. Yani koronavirüsle bir çakışması yok. Geldiği bölgeye de bakıldığında, koronavirüs olan yerden farklı bir bölgeden geliyor. Bilimsel verilere dayanılarak bu işin çözülmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Limanda bekletilen siyah ay çekirdekleriyle ilgili gerekli tetkiklerin yapılmasını istediklerini belirten Karaman, problemsiz ürünlerin piyasaya sürülmesini, sorunlu ürünlerin ise imha edilmesini talep ettiklerini kaydetti.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA