HEM MİDELER, HEM GÖNÜLLER HOŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HEM MİDELER, HEM GÖNÜLLER HOŞ


 

Sevgililer Günü’nde aşka giden bir yol da mideden geçer diyen Akdenizli kadınlar, kermes açarak hem mideleri, hem de gönülleri mutlu etti.

GİZEM EKİCİ

Akdeniz Renkli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, aşka giden yol mideden de geçer diyerek, Eski Yoğurt Pazarı Parkı’nda kermes açtı.

İhsaniye Mahallesi, Akdeniz Belediyesi Mahalle Evi, Hebilli Köyü, Melemez Köyü, Çelebili Köyü’nden birçok üretici kadının katıldığı kermeste; organik ürünler, yemekler ve el işi takı ve süsler satışa sunuldu. Eski Akdeniz’i canlandırmayı da amaçlayan kermese etraftan geçen kişilerin ilgisi yoğun oldu. Sevgililer Günü’nde sevgiyle satış yapan kadınlar, içine sevgi kattıkları ürünlerini tanıttılar.

“ARACISIZ BİR ŞEKİLDE TÜKETİCİYE SUNACAĞIZ”

Üretici kadınların hem ürünlerini satmaları, hem de halkla bir aratya gelmeleri için bu kermesi düzenlediklerini söyleyen İhsaniye Mahalle Muhtarı aynı zamanda Akdeniz Renkli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Zehra Yılmaz, “Kooperatifçilik kermes düzenlemek değildir aslında. Kooperatifçiliği biz eğitimlerine katılarak, araştırarak kurduk ama şu anda da öğrenecek çok şeyimiz var. Amacımız köydeki kadının ürettiği ürünü, sebzesini; ilaçsız, katkı maddesiz, doğal bir şekilde üretimini belediyemizle beraber sağlamak, bunların satışını da yine halkımıza sağlıklı bir şekilde sunmak” dedi. Diğer kooperatiflerle de el ele olacaklarını söyleyen Yılmaz, “Kurumlarımızdan yardım alarak aracısız bir şekilde tüketiciye sunacağız. Biliyorsunuz; üreticiden halka gelene kadar 50 kuruşa üretilen sebzeyi biz pazarlarda 3-5 TL’ye yiyoruz. Hep aracılar kazanıyor. Bu yüzden de kooperatiflerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

“KOOPERATİFLERDE KATILIMCI OLMAK ÇOK ÖNEMLİ”

14 Şubat’ın Sevgililer Günü olması nedeniyle, insanların sevgi dolu kermese gelip hediyelik eşyalar alabilecekleri belirten Yılmaz; “Ayrıca aşka giden bir yol da mideden geçiyor. Aynı zamanda hem gönüllerini, hem de midelerini dolduralım istedik. Bugünün özel bir gün ve havanın da güzel olması nedeniyle kadınlarımızın güzel satışlar yapacağına inanıyorum” dedi. Kooperatiflerde katılımcı olmak ve birlikte çalışmak gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “ Diğer mahalleleri de gezeceğiz, üreten kadınlarımızı tespit edeceğiz ve onları da aramıza katacağız. İnsanlara daha kaliteli ürün ulaştırma konusunda başarılı olacağımıza inanıyoruz. Kadınlarımızı pazarın içine alıp, ekonomiye katıp, onlarında aile bütçelerine katkı sunmalarını, hatta işletmeler açmalarını sağlamak istiyoruz. KOSGEB’le, eğitimlerle bunları başaracağımıza inanıyorum. Üretim önemli” diye belirtti.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA