“GEZİ ONURUMUZDUR!”


 

Gezi Direnişi’nin karar duruşması görülürken Emek ve Demokrasi Platformu Mersin Şubesi ve birçok sendika Mersin’den, “Gezi onurumuzdur!” açıklaması yaptı. ‘Gezi’de dile gelen bu toplumun özlemleri ve talepleri yargılanamaz’ isimli metnin okunduğu açıklamada, gezi şehitleri de anıldı.

GİZEM EKİCİ

Mayıs 2013 yılında İstanbul Taksim’de yaşanan gezi olaylarının karar duruşmasını Emek ve Demokrasi Platformu Mersin Şubesi de yakından takip etti. Davanın görüldüğü saatlerde açıklama yapan platform; “Gezi yargılanamaz, Gezi onurumuzdur” diye açıklama yaparak, gezi şehitlerini andı.

“HAKLI TEPKİNİN DIŞA VURUMUDUR”

Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Yılmaz Bozkurt, Gezi’nin; yaşam tarzına müdahaleye, inşaat adı altında dayatılan betonlaşmaya ve kentlerin ruhsuzlaştırmasına, kültüründen, tarihinden kopartılmasına, bitmek bilmeyen baskılara karşı bir dip hareketi, bir demokrasi çığlığı olduğunu vurguladı. Ülke tarihinin en barışçıl hareketi olduğunu söyleyen Bozkurt, “En yaratıcı, en katılımcı, en kapsayıcı, en kitlesel hareketidir. Hep birlikte konuşup karar vermenin, fikri ve hayatı paylaşmanın, yaşama her boyutu ile sahip çıkmanın somut örneğidir. Daha öncesinde hiçbir platformda bir araya gelmemiş kesimlerin dahi; demokrasi, barış, eşitlik, özgürlük, ekolojik dengenin korunması talepleriyle günlerce dayanışmanın en saf halini yaşamalarının adıdır. Ölümcül yıkıcı polis şiddetine karşı her şehirde yankılanan barışçıl haklı tepkinin dışa vurumudur” dedi.

4,5 MİLYON İNSAN KATILDI!

Sendikalı-sendikasız, güvenceli-güvencesiz, ücretli ya da işsiz, ülke, yaşam ve emek üzerinden hak talep eden inşaat işçisinden, plaza çalışanına binlerce emekçinin, kadınların ve gençlerin Gezi’de direndiğini söyleyen Bozkurt, “4,5 milyon insanın katıldığı parklarına ve meydanlarına, emeklerine, kamusal alana sahip çıkmak için verdikleri mücadeledir, gezi. Gezi; Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım, Abdullah Cömert, Ahmet Atakan, Hasan Ferit, Mehmet Ayvalıtaş, Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan’dır” dedi. Gezi direnişinin hukuka ve gerçeğe aykırı olduğunu belirten Bozkurt, “FETÖ’den aranan savcı Muammer Aktaş’ın hazırladığı iddianameyle Gezi direnişinden 6 yıl sonra dava açılarak ülkemizde sokağa çıkan haklı taleplerini haykıranlara gözdağı verilmeye çalışılmaktadır. Temel hak talepleri suç unsuru gibi gösterilmeye, barışçıl direniş, tarihsel ve meşru gerçeklik çarpıtılmaya ve Gezi Direnişi yargılanmaya çalışılmaktadır” diye konuştu.

“HUKUK BİR GÜN YÖNETENLERE DE LAZIM OLUR”

Gezi direnişine katılan Taksim dayanışması üyelerinin yargılanıp beraat ettikleri halde gezi direnişinden 6 yıl sonra açılan davada Osman Kavala tutuklu ve 8 kişinin tutuksuz yargılandığını belirten Bozkurt, “Bugün İstanbul’da Silivri’de Gezi davası duruşması yapılacaktır. Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs suçunu işledikleri iddiasıyla iş insanı Osman Kavala, Akademisyen Yiğit Aksakoğlu ve Taksim dayanışmasından Mücella Yapıcı için ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 6 kişiye de 15 ila 20 yıl arasında hapis istenmektedir.  Hepimiz gezi direnişine Türkiye’nin her bölgesinden katıldık. Gezi onurdur, onurumuza Mersin’den İstanbul’a selamlarımızı ve dayanışma duygularımızı gönderiyoruz. Osman Kavala, AHİM kararına rağmen tutuklu, serbest bırakılmalıdır. Hukuk bir gün yönetenlere de lazım olur” dedi.

“HEPİMİZ ORADAYDIK”

Bozkurt konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “Bu ülkenin umudu, vicdanı olan binlerce akademisyen, yazar, şair, sanatçı, çevreye ve doğaya sahip çıkan emek, demokrasi ve barış mücadelesi yürütenler gibi bizde Mersin’den haykırıyoruz. ‘Ben de oradaydım, Gezi’deydim’ başlıklı metne aydın, sanatçı ve siyasetçilerin de aralarında yer aldığı 1376 yurttaş imza attı.

‘Gezi’de dile gelen bu toplumun özlemleri ve talepleri yargılanamaz’ denilen imza metni şöyle; Bende oradaydım, ağaçlar, nehirler, dağlar kardeşim olduğu için.

Ben de Gezi’deydim, düşüncemi özgürce söyleyebileyim diye.

Ben de oradaydım, birlikte eylemin, dayanışmanın güzelliğini yaşamak için.

Ben de Gezi’deydim, kimse ne giydiğime, kaç çocuk doğuracağıma, gülüp gülmeyeceğime karışmasın diye.

Ben de oradaydım, yaşadığım şehir beton yığınına dönmesin diye.

Ben de Gezi’deydim, barış içinde yaşamak istediğim için.

Hepimiz oradaydık. Gezi’de dile gelen toplumun özlemleri ve talepleri yargılanamaz.

Şuanda İstanbul Silivri’de görülen davanın takipçisiyiz. Ülkenin dört bir yanında gezi davasında yargılanan arkadaşlarımız ile dayanışma içinde olacağız.”

Açıklama şu sözlerle sona erdi; “Gezi yargılanamaz. Gezi şehitleri onurumuzdur.”

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA