“MÜŞTERİ DEĞİL, ÖĞRENCİYİZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MÜŞTERİ DEĞİL, ÖĞRENCİYİZ”


 

Kuruluşu için çağrıya çıkan Öğrenci Sendikası, Mersin’de yoğun çalışma içerisinde. “Yeryüzündeki tüm yolculuklar tek bir adımla başlar” diyerek yola çıkan sendika Mersin’de de; “Müşteri değil, öğrenciyiz” diyerek seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

GİZEM EKİCİ

Geçtiğimiz günlerde çağrıya çıkan Öğrenci Sendikası, öğrencilerin yaşadıkları zorlukların giderilmesi için Türkiye genelinde imza kampanyası başlattı. Kısa sürede 15 bin imzaya ulaşılan kampanyaya Mersinliler de destek oldu. Pozcu’da alan çalışması yapan Mersin Öğrenci Sendikası kısa sürede yüzlerce imza topladı.

“KISA SÜREDE ÇOK FAZLA SES GETİRDİ”

İnsanların taleplerine çok olumlu baktıklarını belirten Öğrenci Sendikası Mersin Temsilcisi İpek Arapoğlu, “Kampanya kısa sürede çok fazla ses getirdi. Ülkenin her yerinde olduğu gibi Mersin’de de öğrenci olmak zor. Verilen burs veya krediyle yaşamlarımızı idame ettirmemiz zorlaşmaya her geçen gün devam ediyor. Bunların önüne geçmek için böyle bir imza kampanyası başlattık” diye konuştu.

“HAKSIZLIKLARA KARŞI ÖĞRENCİLERİ BİRLİKTE MÜCADELE ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Yapılan imza kampanyasının taleplerini açıklayan Arapoğlu şunları söyledi;

“Yaklaşık bir hafta önce yurt genelinde başlattığımız imza kampanyasının üç temel talebi var. İlki okul önlerinde belediyenin çorba dağıtması, ikincisi yemekhane ücretlerinin Türkiye’de en ucuz yemekhane hizmeti veren Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde ki gibi bir buçuk TL ye sabitlenmesi ve ulaşımın öğrenciye Türkiye’de ki en uygun fiyata çekilmesi yani İstanbul’da ki gibi abonmanın her yerde uygulanması. Üçüncüsü ise yemekhanelerdeki kademeli fiyat artışının kaldırılması. Geçtiğimiz süreçte İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nde yaşanan boykotları ve en önemlisi maddi ve geleceksizlik gibi kaygılar yaşayan, yemekhane kartında yalnızca bir lirası kalan ve bunlar yüzden intihar eden sıra arkadaşımız Sibel'i düşünmeliyiz. Bizler müşteri değil öğrenciyiz. Öğrenciler üzerinden kâr elde etme düzenine dur demeliyiz. Krizin faturasını öğrencilere ödetmelerine izin vermeyelim. Herkesi kampanyayı imzalamaya ve tüm öğrencileri, işsiz mezunları yaşadığımız tüm haksızlıklara karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.”

#GELECEĞİMİZİKURTARALIM

Türkiye’ye dair geleceksizlik, özgürlük ve öğrenci hakları olmak üzere üç temel sorun başlığı tanımlayan Öğrenci Sendikası’nın kuruluş çağrısının yayınlanmasıyla birlikte sendikaya çağrı için #GeleceğimiziKurtaralım etiketiyle gençler tarafından sosyal medya çalışması yapıldı. Yapılan çağrıda, “Yeryüzündeki tüm yolculuklar tek bir adımla başlar” denildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA