ROBOTİK KODLAMA İŞ DÜNYASINA UMUT VERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ROBOTİK KODLAMA İŞ DÜNYASINA UMUT VERDİ


 

Haber Merkezi

Mersin Ticaret Borsası (MTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ö. Abdullah Özdemir, yaptığı yazılı açıklama ile Mersin’de güzel gelişmeler yaşandığına dikkat çekti.

“Mersinimizin ekonomik, sosyal, beşeri, kültürel, turistik ve sportif açıdan daha da gelişmesi hepimizin ortak arzusu ve hedefidir” diyen Özdemir, “Bu hedefe ulaşmada Çukurova Bölgesel Havalimanı, yeni Konteyner Limanı, otobanın Taşucu’na kadar uzatılması gibi büyük ölçekli projelerin hayata geçirilmesinin önemli ilerlemeler sağlayacağı açıktır. Bu nedenle kamuoyu dikkatinin bu projelere yönelmesi son derece normaldir.

Ancak bu hedefe ulaşma konusunda sayıları yüzlerle ifade edilebilecek, küçük ölçekli projelerin sağlayacağı faydaların da göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, başta büyükşehir olmak üzere yerel yönetimlerimiz, meslek kuruluşlarımız ve sivil toplum örgütlerimiz yürüttükleri projelerle ilimizin gelişme sürecine katkı vermeye çalışmaktadır.

Ancak bu süreçte bir başka sevindirici gelişme daha yaşanıyor. Artık çok ortaklı projelerin yaygınlaştığını görüyoruz. Uyumlu çalışma ve işbirliği gerektiren projelerimizin sayısının artmasından memnuniyet duyuyoruz. Birlikte çalışma kültürünün giderek yaygınlaşması, geleceğe yönelik umutlarımızı artırmaktadır.

Bütün bu gelişme sürecinin başarı ile yönetilmesinde en büyük pay sayın valimize aittir. Kendileri bir orkestra şefi gibi, koordinasyon gerektiren tüm alanlarda olağanüstü çaba sarf etmektedir. İlimizdeki tüm aktörlerin uyumlu biçimde çalışmasını sağlayacak ortamın tesis edilmesinde ve Mersin ile Ankara arasındaki bağlantının güçlendirilmesinde sayın valimiz çok kritik bir rol oynamaktadır.

Tüm bu gayretler neticesinde, çok sayıda proje hayata geçmeye ve meyvelerini vermeye başlamıştır.

Bunun en somut örneği, geçen hafta açılışı yapılan robotik kodlama sınıfları projesidir. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve sivil toplum örgütlerimizce yürütülen, ÇKA ve odalarımız ile hayırsever iş adamlarımız tarafından finanse edilen bu proje ile 10 okulumuz robotik kodlama sınıflarına kavuşmuştur.

Geleceğin dünyasındaki teknolojiyi tüketen değil, üreten nesiller yetiştirme yolunda, bu tür projelerin çok önemli rol oynayacağına inanıyoruz.

Bu proje sadece bir örnektir. Bunun gibi çok sayıda proje yürütülmektedir.

İlimizin sosyo-ekonomik gelişme sürecinde belediyelerimiz de önemli çalışmalar yapmaktadır. Kadınlara, çocuklara, bedensel engelli vatandaşlarımıza ve diğer dezavantajlı kesimlere yönelik başarılı projeler dünya çapında ödüllere layık görülmektedir. Bu tür başarılı faaliyetlerin sayısının artmasını diliyoruz.

“ Hayırlı işlerde yarışınız” kutsi prensibinin güzel bir yansıması olarak gördüğümüz tüm bu çalışmaların destekçisi olduğumuzu ifade ediyor; başta sayın valimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA