“GEZİ DAVASINDA HUKUK CİNAYETİ İŞLENMİŞTİR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“GEZİ DAVASINDA HUKUK CİNAYETİ İŞLENMİŞTİR”


 

Haber Merkezi

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Gezi Parkı direnişine ilişkin aralarında İş İnsanı Osman Kavala ve Gazeteci Can Dündar’ın da bulunduğu 16 sanığın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçundan yargılandığı davanın beraatla sonuçlanmasının ardından, aynı gün içerisinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 15 Temmuz soruşturması kapsamında, Osman Kavala hakkında yeniden tutuklama kararı verilmesini yaptığı yazılı açıklamayla kınadı. Yeşilboğaz kararı, “Bu bir hukuk cinayetidir, hukuki rezilliktir” şeklinde değerlendirdi.

“SİYASET DEĞİL, HUKUK ÜSTÜN OLMALI”

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Osman Kavala hakkında, 15 Temmuz darbesi ile ilgili nereden çıktığı belli olmayan bir soruşturma ile yeniden tutuklama kararı verildi. Bu bir hukuki rezilliktir. Osman Kavala’ya verilen beraat kararının henüz mürekkebi kuramadan, tekrar tutuklama kararı verilmesi, hukuk cinayetidir. Yargıyı bu kadar aşağılamayın. Hukukçular olarak, bağımsızlığınızı ve tarafsızlığınızı bir kez olsun koruyun. Karar siyasi bir karardır. Siyaset değil, hukuk üstün olmalıdır. Bu hukuksuzluğun ortadan kaldırılmaması halinde, ülkedeki yargı artık hukuk güvenliğinden bahsedemeyecektir. Türkiye’yi uçuruma sürükleyen bu adaletsizliklerden, hukuksuzluklardan kurtulmak için artık acil adım atılmalıdır, adil yargılama yapılmalıdır, hukukun üstünlüğü sağlanmalıdır. Bu hukuksuz kararı veren hukukçular, Osman Kavala kararının altında kalacaktır. Çünkü adalet herkese lazım olacaktır.

“GEZİ DİRENİŞİ DEMOKRASİ BİLDİRİSİDİR”

Siyasi iktidarın, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ortanda kaldırmaya teşebbüs ‘olarak nitelendirdiği Gezi direnişi; ülkenin ağacına, toprağına, suyuna, kişi hak ve özgürlüklerine, demokrasiye sahip çıkma eylemidir. Gezi direnişi, bu memleketin adalet ve özgürlük umududur, bir demokrasi bildirisidir. En barışçıl protesto olan Gezi direnişi, devlet şiddetiyle karşı karşıya kalmıştır, yargılanmıştır. Gezinin yargılanması demek, antidemokratik politikalara karşı halkın mücadelesini yargılamak demektir. Gezi yargılanamaz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA