MERSİNLİ BU YIL İLKLERİ YAŞAYACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ BU YIL İLKLERİ YAŞAYACAK


 

19. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 1 Nisan’da başlıyor. 18 gün boyunca sanatseverleri müzikle buluşturacak festival, bu yıl da dünyanın ezgilerini Mersin’de bir araya getirecek. Festival Dönem Başkanı Selma Merzeci Yağcı, Mersinlilere seslenerek “Festivale sahip çıkın, kucaklayın” dedi.

GİZEM EKİCİ

19. Mersin Uluslar arası Müzik Festivali tanıtım toplantısı yapıldı. 6’sı ücretsiz toplam 14 konser verilecek festival hakkında, Sanat Etkinlikleri Derneği’nde yapılan toplantıda festival içeriği ile ilgili bilgi veren Mersin Uluslararası Müzik Festivali Dönem Başkanı Selma Merzeci Yağcı, festivalin Mersin ve Türkiye için çok önemli olduğunu vurguladı. Kültür ve sanatla ilerlemeyen işlerin bir yere varamayacağını söyleyen Yağcı, “Bunu bu kentin iş insanları da anladı. Arayan, soran, bizde katılalım diyen birçok kişi oldu. Bu sene 19’uncusunu yapıyoruz. Ciddi anlamda bir sene çalışarak yaptık. Son iki sene ciddi anlamda ekonomik sıkıntılar vardı ama bu sene olan programı sizde beğeneceksiniz” diye Mersinliye müjde verdi.

“BİZİ VE FESTİVALİ KUCAKLAYIN”

Eski Mersin’i anımsayan Yağcı, Mersin’de yaşayan insanları eskiden olduğu gibi sanatla buluşturmak gerektiğini vurguladı. İnsanların eskisi kadar kültür ve sanatla ilgilenmediklerini söyleyen Yağcı, eğitmek için çabalamaları gerektiğini söyledi. Böyle büyük bir iş yaptıkları için çok fazla soru aldıklarını söyleyen Yağcı, “’Bayağı büyük bir iş yapıyorsun sana çok para ödüyorlar değil mi?’ demişlerdi. Yanlış bir soru oldu. Ben onlara ‘Sen kaç para ödüyorsun?’ diye sorsaydın dedim. Çünkü bu sırada ellerimiz de cebimizde. Bu konuda sualler kalmasın diye muhasebecimizi de davet ettim. Önemli olan para değil, ille de para verin sponsor olun değil. Gelin üye olun, bizi ve festivali kucaklayın. Festival büyüsün, ciddi anlamda bu kentin festivali olsun. Yarın bir gün birilerimize bir şey olursa sizler hazırda olun” diye, Mersinlilere çağrıda bulundu.

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin 10’uncu yılım için Mersin’e davet edildiğinde müzik festivalinin temellerinin atıldığını belirten Yağcı, “Geldiğimde buraya, konserler planladık ve neden bu konserler uluslar arası olmasın dedik. 19’uncusuna ulaşmak kolay değildi. Türkiye’de 6 büyük festival var. Bunlardan birisi de Mersin Müzik Festivali. Bu noktaya gelene kadar destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. Mersin’de ilk defa yapılacak olan bir çok konserinde müjdesini veren Yağcı, emeği geçen ve katılım sağlayan herkese şimdiden teşekkür etti.

19. ULUSLARARASI MERSİN MÜZİK FESTİVALİ PROGRAMI

1-18 Nisan tarihlerinde yapılacak olan festival programı şu şekilde; Açılış Konseri Alex Penda (Bulgaristan), Şef: Michael Balke (Almanya), MUMF Orkestrası, 01 Nisan 2020 Çarşamba saat: 20.00 Mersin Kültür Merkezi. 21. NEVİT KODALLI Polifonik Korolar Şenliği, 03-04-05 Nisan 2020 (Ücretsiz), Mersin Kültür Merkezi.

“Wishful Singing”, Akapella Beş (Hollanda), 05 Nisan 2020 Pazar saat: 20.00, Mersin Latin Katolik Kilisesi. “Beethoven 250. Yılı Konseri”, Stratos Trio (Avusturya), 07 Nisan 2020 Salı saat: 20.00, Mersin Üni. Yenişehir Kampüsü Nevit Kodallı Salonu. Goran Bregoviç, Wedding and Funeral Band (Sırbistan), 10 Nisan 2019 Cuma saat: 20.00’de, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Cumhuriyet Salonu. Buray, 11 Nisan 2020 Cumartesi saat: 20.00 (Ücretsiz), Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu. Ezginin Günlüğü, 12 Nisan 2020 Pazar saat: 20.00 (Ücretsiz), Mezitli Amfi Tiyatrosu. “40 Fingers”, İtalyan Gitar Dörtlüsü (İtalya), 13 Nisan 2020 Pazartesi saat: 20.00, Tarsus Amerikan Koleji Salonu. Dört Piyano, Bir Mersin, Zeynep Üçbaşaran, Cyrian Katsaris, Emmanuel Laziridis, Janis Vakarelis (Amerika, Yunanistan), 14 Nisan 2020 Salı saat: 20.00, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi Cumhuriyet Salonu. Buyepongo, Latin Caz Müziği Topluluğu (Amerika), 15 Nisan 2020 Çarşamba saat: 20.00 (Ücretsiz), Mersin Forum AVM Sanatçılar Meydanı. Keman Resitali, Hasan Gökçe Yorgun, Piyanist: Jiao Li (Çin), 15 Nisan 2020 Çarşamba saat: 20.00, Tarsus St. Paul Müzesi. Hüsnü Şenlendirici, Şef: Bülent Yüksel, Deniz Kuv. Kom. Deniz Yıldızları Caz Orkestrası

17 Nisan 2020 Cuma saat: 20.00, Mersin Kültür Merkezi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA