“TARSUS ADLİYESİ’NİN HİZMET ÇITASI YÜKSELTİLMELİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TARSUS ADLİYESİ’NİN HİZMET ÇITASI YÜKSELTİLMELİ”


 

Avukatlardan, birçok ilden büyük olan Mersin’in Tarsus ilçesindeki Tarsus Adliyesi’nin hizmet çıtasının yükseltilmesi çağrısı geldi.

Haber Merkezi

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Tarsus ilçe temsilcisi ve yönetim kurulu üyesi Av. Cihan Öktem ile birlikte Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki’yi makamında ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olmasını temenni etti.

Tarsus Adliyesi’nin birinci sınıf kategorisine alınarak hizmet çıtasının yükseltilmesi gerektiğini söyleyen Yeşilboğaz, “Tarsus nüfus yoğunluğu bakımından yoğun bir ilçe ve birçok ilin barosuna göre daha fazla avukat sayısına sahip. Adaletin aksamadan sağlanabilmesi için, adliyeye daha fazla hâkim ve savcı atanması gerekmektedir. Ayrıca Tarsus Adliyesi’ne ticaret ve çocuk mahkemesi kurulması konusunda daha önce varılan ortak görüş konusunda çalışmaların devam etmesini temenni ediyoruz. Tarsus’ta halkın adalete hızlı erişimi için, adliyedeki işlerin daha hızlı ve kaliteli yürütülmesi gerekmektedir” dedi.

Ziyaretten ve karşılıklı fikir alışverişinden mutluluk duyduğunu ifade eden Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki ise, Tarsus Adliyesi’nin daha iyi hizmet verebilmesi için Mersin Barosu ile ortak çalışmalarda yer almayı önemsediklerini söyleyerek, avukatlarla işbirliği yapmanın sorunların hızlı çözümünde olumlu etki yaratacağını kaydetti.

AVUKATLARA BİRLİK ÇAĞRISI

Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ayrıca, Tarsus Baro Odasında avukatlarımızla bir araya gelerek, mesleki ve ülke sorunları ile hukuk sistemimizdeki sorunların çözümüne yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Gerek toplumsal sorunların, gerekse mesleki sorunların çözüme kavuşmasında, ülkemizdeki hukuk sisteminin düzlüğe çıkmasının, hukukun üstünlüğünün tesis edilmesinin büyük önemi olduğunu söyleyen Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Bu konuda baroların ve avukatların örgütlü mücadelesi çok önemlidir. Kendi içimizde birlik sağladığımız ölçüde var oluruz. Siyasi görüş meselesi yapmaksızın, katledilen hukuk sistemimizin yeniden inşası için birlikte yol almak zorundayız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA