TEKNOPARK’TAN TEKNOLOJİ BULUŞMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEKNOPARK’TAN TEKNOLOJİ BULUŞMASI


 

Mersin Teknopark, fen liseleri ile Mersin Üniversitesi akademisyenlerini bir araya getirdi. Öğrencilerin bilim ve teknoloji alanlarından yeni bilgiler edinmesini sağlayan buluşma sonrası Teknopark’ta Ar-Ge çalışmalarını yürüten firmaların ofislerine ziyaret gerçekleştirildi.

GİZEM EKİCİ

2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisi çerçevesinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, “Fen Liselerinin Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Aracılığı ile Üniversiteler ile Eşleştirilmesi" projesi kapsamında Mersin Teknopark, Mersin'de bulunan Yahya Akel Fen Lisesi, Eyüp Aygar Fen Lisesi ve 75. Yıl Fen Lisesi bir öğretmen ve bir öğrenci ile Mersin Üniversitesi'nin ilgili bölüm dekanlarını bir araya getirdi.

Mersin Teknopark toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Ismail Yağcı, Tıp fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Hakan Öztürk, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Serap Yalın, Dekan Yard.Prof.Dr. Semra Utku, İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi Dekan Yrd. Dç.Dr.Esra Dik, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Gizir, Dekan Yrd. Prof.Dr. Birgül Mazmancı , Mühendislik Faültesi Dekanı Prof.Dr.İlker Fatih Kara ve Dekan Yardımcıları Dr. Hüdaverdi Aslan ile Dr. Öğr.Üyesi Çiğdem Acı ve Mersin Üniversitesi TTO Seher Serin katıldı. Mersin Teknopark’ı temsilen Özgür Durmaz ve Melike Nazan Eroğlu hazır bulunarak modere ettiler.

AR-GE FİRMALARI ZİYARET EDİLDİ

Kısa tanışmanın ardından, Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz, fen liselerinin üniversiteler ile eşleştirilerek akademik çalışmalara alt yapı oluşturabilecek analitik düşünme becerilerinin geliştirilmesi, öğrencilerin bilim ve teknoloji alanlarından yeni bilgiler üretmelerinin yanı sıra teşvik edilmesi ve etkileşimlerinin artırılması konularına değindi.

Toplantı sonrası Mersin Teknopark’ta Ar -Ge çalışmalarını yürüten firmaların ofislerine ziyaret gerçekleştirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA